X

Leferink wint de ONK Sidecars St.Isidorushoeve!

De broers Tim en Sem Leferink hebben in St.Isidorushoeve hun allereerste ONK Zijspancross weten te winnen. Ze wonnen alle twee de chaotische en spannende heats die werden verreden. Koen Hermans/Ben van den Bogaart werden tweede en Frank Mulders/Marc van Deutekom pakte voor het eerst samen een ONK Podium.

De kopstart was voor Prümmer die Jens Vincent als bakkenist naast zich vandaag een goede job zag doen. Echter snel echter reed Leferink wel op één. Even reed Leferink zich vast waardoor Vos/Susebeek ineens de leiding pakte. Echter een ronde erna reed Vos zich vast op dezelfde plek als Leferink eerder en zo schoof laatst genoemde weer naar één. Achter Leferink reden Mulders/Van Deutekom gedegen rond maar zij konden niks doen tegen de oprukkende Hermans/Van den Bogaart en Wijers/Van Hal. Wijers kwam nog tot aan leider Leferink en wist deze zelfs te passeren maar toen volgde ineens de rode vlag. Er was een deel van de baan te slecht en deze werd dusdanig geblokkeerd door gestrande zijspannen dat er geen doorkomen meer aan was. De uitslag werd dus een een ronde terug gepakt en toen zat Leferink op één en werden Wijers/Van Hal zo tweede. Hermans werd dan derde met Mulders/Van Deutekom op vier. Van de Boomen/Van der Wiel en Ebben/Maas reden sterk en pakte in de chaos dan plek vijf en zes.

In de tweede heat pakte Leferink de kopstart met direct Van Werven/Van der Wiel achter hen aan. Een hachelijk incident was er dan halverwege de eerste ronde toen bleek dat er een shovel nog deels de baan bezette toen het aanstormende ONK veld het weiland op sprong. Het liep gelukkig met een sisser af en weldra konden Leferink en Van Werven hun een voorsprong opbouwen op de rest van het veld. Hermans/Van den Bogaart,  die weer vanaf achteren moesten starten, konden in de eindfase aanhaken bij Van Werven en Leferink. Hermans ging Van Werven voorbij en maakte jacht op leiders Leferink. Juist toen het gevecht om de eerste plek echt zou beginnen kwamen Leferink en Hermans de zijspannen van Dijkstra en Barink tegen om op een ronde te zetten. Barink en Dijkstra vochten echter ook wiel aan wiel voor de eerste plek in het NK en zo zagen we dus vier combinaties vechten om de eerste plek! Leferink kwam net wat sneller langs de vechtende NK zijspannen dan Hermans waardoor laatst genoemde weer wat naar achterviel. In de allerlaatste ronde kwam Hermans dan nog aan het achterwiel van Leferink. De broertjes Leferink hielden echter stand en pakte de eerste plek in de heat en hun allereerste dagoverwinning in het ONK Zijspancross. Hermans werd dus tweede in de heat en zou in totaal ook tweede worden in St.Isidorushoeve. Van Werven werd derde op de finish en Mulders/Van Deutekom pakte stek vier en hiermee het laatste podium schavot van de totaaluitslag. Prümmer/Vincent, die als duo dus pas hun eerste race reden,  werden dan knap vijfde met Vos/Susebeek die plek zes wisten te pakken.

De volgende ONK is op Hemelvaartsdag te Heerde daags voor de Grand Prix die op hetzelfde circuit wordt verreden.

Daguitslag (O)NK en cup Sidecars St.Isidorushoeve