X

Hermans/Van den Bogaart winnen ONK Heerde

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK te Heerde gewonnen. Ze waren in de generale repetitie voor de Grand Prix, die over twee dagen op hetzelfde circuit wordt verreden, iedereen de baas. Vandaele/Van der Putten werden tweede en de Letse broers Lielbardis derde.

De kopstart in de eerste heat was voor Hermans die direct Vandaele achter zich aan kreeg. Na de tweede bocht was er een grote valpartij waar onderandere Wereldkampioen Vanluchene bij betrokken was. Iedereen kwam er zonder kleerscheuren vanaf en kon na vertraging weer door. De Belg Vandaele pakte dan even de leiding over van Hermans. Echter sloeg Hermans gelijk terug en pakte de leiding om deze nooit meer uit handen te geven. Achter winnaar Hermans was het dan heel lang Vandaele maar deze moest toch zijn meerdere herkennen in Lielbardis die tweede zou worden. Vandaele werd dan derde. Leferink streed ook lang mee om de podium plekken maar ging even op de kant en viel daarmee weg uit de kop. De Duitser Prümmer reed met Lebraton zo gedegen naar de vierde plek met Wijers op vijf en de Britten Wilkinson/Millard op zes.

In de tweede heat pakte Hermans de kopstart voor wederom Vandaele. Nu reed Hermans meteen weg en won de heat en de ONK. Vandaele bleef nu netjes tweede en mocht ook als tweede het podium op. Lielbardis was rond de vierde plek weg, ging in slag met Van Werven maar viel door de heat heen terug. De broers uit Letland werden zevende maar pakte hiermee toch net genoeg punten om in totaal derde te worden in de ONK! De derde plek in de tweede heat was nu voor Van Werven/Van der Wiel die na een pechvolle eerste heat nu goed scoorde na het duel met Lielbardis in de openingsfase. Wijers en Prümmer werden vierde en vijfde en op zes waren het Mulders/Van Deutekom. De broers Leferink hadden weer pech en gingen er hard af waardoor men weer niet scoorde.

Uitslagen (O)NK Heerde