X

VMCF: Reacties na ‘t Fort in Koningshooikt

De kleine Citadel, een technische, uitdagende omloop in een origineel kader: Het Fort in Koningshooikt is al jaren een pleisterplaats voor motorcrosswedstrijden van alle niveaus. Het voorbije weekend was de VMCF er te gast. En dat leverde zeker bij de Inters geanimeerde debatten op. Hier kan je de fotogalerij zien. In de eerste reeks was er geen kruid gewassen tegen Marvin Van Daele, maar toen ‘Smarry’ vroeg ten val kwam werd ook de tweede  reeks een spannend kijkstuk. Met drieën vochten ze voor de zege: David Segers, David Cools en Dennis Dierckx. De voormalige Belgische MX2 kampioen Dierckx klopte nipt de beide ‘Davids’. In de MX2 was Vincen Collet de snelste voor Fréderic Weigert en Mike Gilot. Click hier voor de volledige uitslag.

David Segers, winnaar (2 – 2)
“De eerste reeks was ik tweede weg na Van Daele. Zijn tempo lag echter te hoog en ik moest hem laten gaan. Toch was ik zeker niet ontevreden met die tweede plaats. In de tweede reeks was ik we gals vierde maar ik ging mee over kop na die crash van Marvin! Dan heb ik nog een serieuze inhaalrace moeten rijden! Ik ben zeker tevreden over vandaag want ik heb de eindoverwinning en ook in het kampioenschap heb ik een goede zaak gedaan. Volgende week staat er weer een proef op het programma in Wachtebeke dan is het wel leuk om te voelen dat je in goede vorm zit.”

Marvin Van Daele was ijzersterk in de eerste manche, daarna ging het verkeerd…

Marvin Van Daele, 19de (1 – DNF)
“Tot mijn val in de tweede reeks had ik me goed geamuseerd op ‘t Fort! Het was al geleden van mijn eerste jaar als Inter dat ik er nog had gereden, twaalf jaar denk ik. Veel wist ik daar niet van, dus was het eigenlijk een beetje nieuw. In de eerste reeks pakte ik de kopstart. Met al dat keren en draaien is dat zeker een voordeel hier. Ik pakte weer de kopstart in de tweede reeks maar ik kwam ten val bij een sprong naar beneden. Vervolgens werd ik aangereden en daar hield ik een zere arm aan over. Wedstrijd gedaan dus en ik had schrik voor een breuk, maar dat bleek later mee te vallen.” Meer over de blessure van Marvin hier.

Dennis Dierckx, tweede (5 – 1)
“In de eerste manche was ik weg als derde toen ik in de aanval ging op David (Segers) ben ik onderuit gegaan. Daardoor verloor ik enkele plaatsen en kwam binnen als vijfde. Een slechte zaak in het kampioenschap! Gelukkig kon ik de schade nog een beetje beperken in die tweede race. Ik was slecht weg, maar ik kon profiteren van die massale valpartij met Marvin om enkele plaatsen goed te maken. Iets over half weg kon ik de leiding overnemen van Weigert. Ik had het gevoel dat ik kon wegrijden van de achtervolgers, maar opeens begon mijn motor te pruttelen en hij viel bijna stil. Toen heb ik snel teruggeschakeld naar eerste, en toen kwam hij er weer door. Op het eind kwam ik dan nog onder druk van Segers en Cools, maar als je op Het Fort je lijnen houdt, is het heel moeilijk om te passeren.  Het rijden gaat stilaan terug de betere kant op, al is het nog niet zoals ik zou willen.”

Stijn Verstrepen reed een sterke thuisrace op Het Fort.

Stijn Verstrepen, vierde (3 – 8 )
“In de eerste reeks werd ik derde en heb ik lang in strijd gehangen met Segers. Dat was een mooi begin, maar in het begin van de tweede manche deelde ik ook in de brokken na die val van Van Daele en Maarten Govaert die er op reed! Daardoor moest van net binnen de top 20 terugkomen. Niet gemakkelijk al ging het nog redelijk vlot. Al bij al ben ik dus redelijk tevreden met mijn dag. Voor eigen publiek rijden, heeft altijd iets hé! En vorige week in Kester ging het ook al redelijk goed.”

Credit foto’s: Plan-B & C, Michel Hennebert