Red Bull Pro Nationals komen naar Europa!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Met nog drie ronden voor de boeg in de Britse Red Bull Pro Nationals dit jaar mogen we zeker nog grootse momenten verwachten. Toch werkt het team van de MC Federation ook al aan volgend seizoen. Getuige daarvan is hun voorlopige wedstrijdkalender die vandaag  bekend werd gemaakt. De Red Bull Pro Nationals zijn in een minimum van tijd uitgegroeid tot een groot succes. Er wordt veel werk gemaakt van mooie circuits, een attractieve presentatie, een goede promotie en nieuwe initiatieven zoals de Silverstone ronde die tegelijk met de Britse MotoGP plaats vond om snelheidsfans te laten kennis maken met motorcross.

De FMX shows tijdens de Red Bull Pro Nationals vallen altijd erg in de smaak.

Nog voor het tweede seizoen ten einde is, bevindt het kampioenschap zich in een uiterst gezonde staat. Hierdoor wordt ook de volgende stap, om over de grenzen te kijken en het Europese vasteland op te zoeken, steeds  meer realiteit! Het wordt steeds waarschijnlijker dat er voor 2011 twee rondes van de Red Bull Pro Nationals het Kanaal wordt overgestoken. Bovendien zijn er mogelijkheden dat er ook nog andere Europese rondes op de kalender komen! Het staat in ieder geval vast dat het Fuchs-Silkolene Brits 2 takt kampioenschap en de Red Bull Elite Youth Cup ook in alle rondes zullen worden opgenomen. Net zoals dit jaar zal het kampioenschap overigens negen rondes over twee dagen tellen.
De MC Federation wil de lat hoger leggen en verder blijven sleutelen aan het niveau van de organisaties. Maar de typische Pro Nationals sfeer met veel kleur, sfeer, een Jumbo reuzenscherm met live-beelden, veel aandacht voor muziek en FMX shows blijft behouden. Hierdoor maken de “RBPN”  van de races echte belevenissen die veel meer bieden dan alleen competitie. Ondertussen wordt er ook volop werk gemaakt van nieuwe locaties, nieuwe partners, investeringen en media die het kampioenschap in 2011 verder moeten laten groeien.

LEES MEER  VIDEO: Behind the Gate Episode 15

Zowel voor jeugd als pro’s

“Het zijn echt spannende tijden voor ons “, legt organisator en ex-GP rijder (Kawasaki, Yamaha en Cagiva) Matt Bates uit.  “Toen we voor het eerst met het Pro Nationals concept kwam aanzetten, dachten wij zelf niet eens dat het zo goed zou worden! Het geeft me een geweldig gevoel als ik zie hoeveel nieuwe mensen komen kijken en onze sport ontdekken.  En dat moet ook ons doel blijven, ongeacht van het land waar we naar toe trekken. Red Bull en ikzelf zien ook de noodzaak om jong talent op het juiste niveau te spotten en ook om onze nationale toprijders te laten profiteren van de beloningen die zij verdienen. Toch wil ik nog duidelijk maken dat we met de Pro Nationals en de Elite Youth cup ook altijd in het Verenigd Koninkrijk zullen blijven!”

Pontrilas één van de fijnere circuits in de UK, krijgt straks Europese tegenhangers.

Er hangt dezer dagen elektriciteit in de lucht in het Red Bull Pro Nationals kantoor en hopelijk wordt diezelfde enerigie overgebracht naar het Britse motorcross. Hoewel het aantal Britse toprijders misschien lager is dan voorheen zijn er over het Kanaal nog steeds heel wat mensen geïnteresseerd in MX, zowel rijders als publiek. De MC Federation heeft ook aangegeven dat ze niet alleen werken aan volgend seizoen maar ook een langetermijnvisie voor de sport in het algemeen. “We zitten nu nog volop in de planningsfase en de komende maanden gaan we alles afronden met onze partners, de rijders, teams en de media. De Red Bull Pro Nationals wil een stapje hoger zetten om het grootste en beste Nationale kampioenschap van Europa te worden.”

LEES MEER  Kay Karssemakers over de MXGP China

Op dit moment is het nog onduidelijk in welke Europese landen de Red Bull Pro Nationals in 2011 te gast zullen zijn. Wordt vervolgd!

 

Voorlopige data Red Bull Pro Nationals 2011

Ronde 1 – 9 en 10 april
Ronde 2 – 23 en 4 april
Ronde 3 – 7 en 8 mei
Ronde 4 – 11 en 12 juni
Ronde 5 – 9 en 10 juli
Ronde 6 – 30 en 31 juli
Rond 7 – 20 en 21 augustus
Ronde 8 – 3 en 4 september
Ronde 9 – 17 en 18 september

Credit foto’s: MC Federation, Ian Roxburgh

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    Voor deze aflevering vliegen we naar Noord-Europa voor de MXGP van Zweden op het prachtige Uddevalla circuit. In de aflevering zie je interviews met de thuisheld Isak Gifting die in MXGP …
  • McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    Cameron McAdoo en het Team Pro Circuit-Kawasaki-Monster Energy hebben hun samenwerking verlengd. McAdoo zal ook het komende seizoen gaan uitkomen voor het team van Mitch Payton. De 27-jarige crosser zal …
  • Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Uit onderzoek is gebleken dat de knieblessure van Chance Hymas erger is dan verwacht. Daarom is de Honda-rijder geopereerd en kan hij niet in actie komen tijdens de Monster Energy …
  • Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Het lijkt erop dat Quentin Marc Prugnieres na vijf seizoenen op Kawasaki de overstap maakt naar KTM. De 19-jarige crosser zou op het punt staan een contract te ondertekenen met …