X

MX2 reacties na Loket

Marvin Musquin, Red Bull KTM Factory (2-1, winnaar)
“Ik ben blij om op het hoogste podiumtrapje te staan. Het duel met Roczen was vandaag erg spannend. Hij was erg snel en bovendien is dit een moeilijk circuit. In de tweede reeks ging ik erg diep om de GP te winnen. Dit is zeker een goede zaak voor mij en het team met het oog op het kampioenschap.”

Roczen was ongenaakbaar in de eerste manche, maar moest in de tweede de duimen leggen voor Musquin.

Ken Roczen, Teka Suzuki (1-2, tweede)
“De eerste reeks was gewoon geweldig. Ik pakte de kopstart en keek nooit meer om. Ook in de tweede reeks had ik een goede start, maar in de eerste bocht was ik even de weg kwijt. Ik kon terugkomen naar de tweede plaats, ging dan Marvin (Musquin) voorbij, maar crashte toen ik een andere rijlijn probeerde om een achterblijver te dubbelen. Ik moest dus terug aan de bak. Er lagen heel wat rembulten in het circuit en inhalen was niet makkelijk. Ik nam heel wat risico’s om Marvin terug voorbij te gaan. Soms moet je gewoon het gashendel helemaal opendraaien. Ik kijk er al naar uit om na de ADAC Masters wedstrijd in Möggers (Oostenrijk) van volgende naar Brazilië af te reizen.”

Paulin wil tijdens de resterende GP's telkens het podium halen.

Gautier Paulin, Yamaha Monster Energy MX Team (5-3, derde)
“Ik heb hard gewerkt om terug op mijn eigenlijke niveau te geraken. Op dit ogenblik is mijn voornaamste probleem dat ik telkens een goede en een slechte start heb. Bij het begin van de eerste manche zat ik ver achter de leiders. Toch ben ik tevreden met het eindresultaat want de motor en het team zijn gewoon geweldig. Bovendien win ik van week tot week aan zelfvertrouwen. Ik mik nu op twee goede starts in Brazilië en daarna in de twee volgende races.”

"Jerre" Van Horebeek viel na een sterke GP net naast het podium.

Jeremy Van Horebeek, Monster Energy CLS Kawasaki (4-5, vierde)
“Ik ben tevreden over mijn resultaten dit weekend, ook al is het altijd frustrerend om voor een schamel puntje een GP-podium te mislopen. Op zaterdag zette ik een goede rondetijd in de tijdstraining en eigenlijk vond ik het circuit toen leuker dan op zondag. Ik had een goede start in de eerste manche en was lang in gevecht met Roelants  tot ik hem voorbij kon gaan. Daarna nam ik nog Simpson te grazen en eindigde zo als vierde. Ik was tevreden over mijn rijden maar mijn tweede start was zeker niet zo goed. Ik ging als twaalfde de tweede bocht in. Na drie ronden hing ik dan zesde, maar ik zou teveel tijd verliezen achter Simpson. Ik kon het juiste ritme niet vinden en toen ik hem halfweg de wedstrijd eindelijk voorbij kon gaan waren de koplopers natuurlijk al gevlogen. Maar toch was dit een goede prestatie, stukken beter dan vorige week in Lommel.”

Shaun Simpson, Red Bull KTM Factory (5-6, vijfde)
“Er stond veel water op het circuit maar mijn rijden zat wel goed. Indien ik niet gecrasht was, had een top drie klassering er vandaag wel ingezeten. Maar ik heb hoedanook toch weer een karrenvracht punten gesprokkeld hier.”

Arnaud Tonus, Teka Suzuki (8-7, zesde)
“Een achtste en zevende plaats zijn zeker niet slecht. Ik reed behoorlijk, regelmatig en ook mijn ritme zat goed. Ik had een goede start in de tweede reeks maar al tijdens de eerste ronde kreeg ik een probleem toen ik een tear-off wou wegwerpen en daarbij op de een of andere manier mijn brillens beschadigde. Dat maakte dat de rest van de wedstrijd moeilijk was vanwege een beperkt zicht. Niettemin ben ik toch tevreden over deze GP in zijn geheel.”

Frossard had zich na zijn pole-position op zaterdag, allicht meer voorgesteld van de Tsjechische GP.

Steven Frossard, Monster Energy CLS Kawasaki (14-4, zevende)
“Op zaterdag vond ik het circuit echt geweldig; het was nat en glad en net die omstandigheden ben ik gewend omdat ik ’s winters op een gelijkaardig circuit train. Ik kon dan ook de snelste tijd neerzetten wat meteen vertrouwen gaf voor de manches. Ik kwam goed weg in de eerste manche en bij het ingaan van de eerste bocht hing ik al derde. Maar in de volgende bocht reed Simpson tegen mijn voorwiel aan en crashte ik. Iemand reed zelfs over mij waardoor ik voor de rest van de wedstrijd geen gevoel meer zou hebben in mijn rug. Ook de gaskabel was beschadigd maar ik bleef volhouden om zo toch nog veertiende te worden. In de tweede reeks had ik weer een goede start maar Charlier viel voor mij en ik sprong op zijn motorfiets. Daarna reed ik gestresseerd rond en kon ik niet verder geraken dan vierde. Ik had vooraf hogere klasseringen vooropgesteld, maar dat is nu eenmaal motorcross. Gelukkig verloor ik geen plaats in de WK-stand , maar dat is op zich natuurlijk niet genoeg om tevreden over te zijn.”

Zach Osborne,  Bike-It  Cosworth Yamaha (11-8, negende)
“Ik had het vandaag moeilijk. Na vijftien minuten was het beste wel voorbij, vanaf toen leek het alsof ik op automatisch rondreed. Waarschijnlijk is dit nog een effect van mijn hersenschudding van twee weken terug. Ik had mezelf toen moeten laten checken na die crash, maar ik denk dat ik het gewoon niet wou weten omdat ik nog steeds strijd voor een top vijf klassering in het WK. Het circuit ging mijn petje toch iets te boven vandaag. Het was erg eenlijnig en dat maakt het moeilijk. Ik maak momenteel een zware periode door, maar we komen er wel doorheen.”

Harri Kullas, Yamaha Monster Energy Gariboldi (10-11, tiende)
“Het was een moeilijk circuit en ik ben ook nog niet zo sterk op dit type omlopen. Maar toch weet ik dat ik in elke manche een top tien klassering kan behalen. De eerste manche ging goed tot in de laatste ronde. Toen maakte ik een beoordelingsfout door niet de dubbelsprong in een keer te springen, waardoor ik een plaats verloor. Wat uiteraard frustrerend was. Ik maakte gewoon te veel fouten. Tijdens de openingsfase van de tweede reeks kwam ik in zachte modder terecht waardoor ik wat plaatsjes verloor. Aan het einde van de eerste ronde lag ik veertiende. Ik kon terugkomen tot een elfde plaats. Tegen het eind aan werd ik gedubbeld door Musquin en Roczen, wat natuurlijk niet zo best was. Ik ga nu harder trainen en dan zien we wel wat Brazilië brengt.”

Herlings ging in de eindfase van de eerste reeks nog Simpson voorbij.

Jeffrey Herlings, Red Bull KTM Factory (3-/, elfde)
“Het was een zwaar weekend, de regenval op zaterdag hielp ook al niet veel. In de eerste manche was ik goed weg en kon ik lang derde hangen tot Marvin me voorbij ging. In de tweede reeks was ik als vijfde of zesde weg. Toen crashte er iemand anders vlak voor me, ik ging tegen de grond en ontwrichtte daarbij mijn schouder. Ik ga nu mijn arm laten onderzoeken door Nederlandse artsen. Ik hoop dat de blessure snel geneest. Ik zal maar pas van start gaan als ik terug 100% fit ben.”

Christophe Charlier, Yamaha Monster Energy Gariboldi (7-/, vijftiende)
“Ik ben tevreden over de eerste manche. Ik startte goed en had een behoorlijk ritme. Tegen het eind aan kwam Gautier (Paulin) me nog voorbij, maar toch vond ik het een sterke manche. Bij het begin van de tweede manche lag ik derde maar gleed weg op een sprong. Ik mag me gelukkig prijzen dat niemand me heeft aangereden. Ik bezeerde mijn heup een beetje en kon niet uitrijden maar ik hoop alvast op meer goede starts in Brazilië.”

Foto Credits: Ray Archer, Massimo Zanzani, S. Guttierez