Raceltaten: 29 augustus 2010

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het Motodrome in het Drentse Emmen was het decor voor de vijfde ronde van het ONK Motorcross. Beursfoon-Suzuki rijder Marc de Reuver was de grote slokop in de MX1 klassse. De Lommelse Amsterdammer won beide reeksen en verzekerde zich zo voortijdig van de ONK MX1 titel. In het ONK MX2 opende Joël Roelants succesvol de jacht op kampioenschapsleider Herlings.  Toch was Jay R. ’s dag niet helemaal perfect want een zege van Glenn Coldenhoff in de eerste manche strooide roet in het eten. Roelant’s collega bij het Nestaan JM Racing KTM team, Dennis Verbruggen kende met 2 DNF’s een echte baaldag. Bij de dames ging de zege naar de ongenaakbare Steffi Laier.

Joël Roelants maakte in Emmen 47 punten goed op Jeffrey Herlings.

Joël Roelants maakte in Emmen 47 punten goed op Jeffrey Herlings.

ONK MX1 manche 1: 1. Marc De Reuver, 2. Patrick Roos, 3. Bas Verhoeven, 4. Mike Kras, 5. Bart Conen, 6. Tom Söderstrom, 7. Stuwey Reijnders, 8. Yentel Martens, 9. Anne Advokaat, 10. August Justs,…, 12. Kristof Salaets

ONK MX1 manche 2: 1. Marc de Reuver, 2. Bas Verhoeven, 3. Mike Kras, 4. Stuwey Reijnders, 5. Patrick Roos, 6. Herjan Brakke, 7. Anne Advokaat, 8. Bart Conen, 9. Yentel Martens, 10. Kristof Salaets

Eindstand ONK MX1 Emmen: 1. Marc de Reuver, 2. Bas Verhoeven, 3. Mike Kras, 4. Patrick Roos, 5. Stuwey Reijnders, 6. Bart Conen, 7. Anne Advokaat, 8. Yentel Martens, 9. Kristof Salaets, 10. August Justs

ONK MX2 manche 1 : 1. Glenn Coldenhoff, 2. Joël Roelants, 3. Ceriel Klein Kromhof, 4. Michael van Wezel, 5. Ronnie van Rooij, 6. Sander van Herpen, 7. Jordi Paez, 8. Mike van den Bogaert, 9. Donny Bastemeijer

ONK MX2 manche 2: 1. Joël Roelants, 2. Ceriel Klein kromhof, 3. Glenn Coldenhoff, 4. Michael van Wezel, 5. Mike van den Bogaert, 6. Ronnie van Rooij, 7. Donny Bastemeijer, 8. René Albers, 9. Dave Versluis, 10. Jordi Paez

Eindstand ONK MX2 Emmen: 1. Joël Roelants, 2. Glenn Coldenhoff, 3. Ceriel Klein Kromhof, 4. Michaël van Wezel, 5. Ronnie Van Rooij , 6. Mike van den Bogaert, 7. Donny Bastemeijer, 8. Jordi Paez, 9. Dave Versluis, 10. Paul Spek

Op de legendarische omloop van Gaildorf stond de 7e van 8 wedstrijden van de ADAC MX Masters op het programma. Het werd een ware triomftocht voor Ken Roczen, die beide manches op zijn naam schreef. De jonge Teka Suzuki rijder verzekerde zich daarmee ook van zijn eerste Masters titel.

 

 

 

Ken Roczen pakte in Gaildorf zijn eerste ADAC MX Masters titel.

Ken Roczen pakte in Gaildorf zijn eerste ADAC MX Masters titel.

 

ADAC MX Masters reeks 1: 1. Ken Roczen, 2. Max Nagl, 3. Cédric Soubeyras, 4. Florent Richier, 5. Filip Neugebauer, 6. Arnaud Tonus, 7. Gregory Wicht, 8. Gunther Schmidinger, 9. Dennis Baudrexl, 10. Manuel Obermair,16 Kevin Wouts, 26. Cédric Lieber

ADAC MX Masters reeks 2: 1. Ken Roczen, 2. Arnaud Tonus, 3. Maximilian Nagl, 4. Filip Neugebauer, 5. Cédric Soubeyras, 6. Gunther Schmidinger, 7. Marcus Schiffer, 8. Angus Heidecke, 9. Julien Bill, 10. Manuel Obermair, …, 16, Kevin Wouts, 19. Cédric Lieber

In Beervelde stond een sterk gereduceerd MCLB Inters deelnemersveld aan de start. Traditioneel gingen beide reekszeges naar Steve Seronval, die aan het eind van de namiddag ook nog eens zijn vier tegenstrevers klopte in de Superfinale. Kenny Dult was als enige Inter  MX2 ook meteen de winnaar in deze klasse. Junior Decouter, die begin dit jaar nog de helm aan de haak had gehangen, bekroonde zijn sterk wederoptreden van de laatste weken met een eerste dagzege bij de Inters B.

Inters Open reeks 1: 1. Steve Seronval, 2. Kenny Dult, 3. Sven Roelandt, 4. Steven De Strijcker, 5. Junior Decouter, 6. Cédric Verheyden, 7. Gregory Demuynck, 8. Henk Goderis, 9. Ewout Meyers, 10. Randy Schaubroeck

Inters Open reeks 2: 1. Steve Seronval, 2. Kenny Dult, 3. Steven De Strijcker, 4. Sven Roelandt, 5. Junior Decouter, 6. Gregory Demuynck, 7. Cédric Verheyden, 8. Ewout Meyers, 9. Kim De Cock, 10. Henk Goderis

Eindstand Inters MX1: 1. Steve Seronval, 2. Steven De Strijcker, 3. Sven Roelandt 4. Gregory Demuynck

Eindstand Inters MX2: 1. Kenny Dult

Eindstand Inters B Open: 1. Junior Decouter, 2. Cédric Verheyden, 3. Ewout Meyers, 4. Henk Goderis, 5. Randy Schaubroeck, 6. Kim De Cock.

Ook in Paal bij de VLM wedstrijd op het circuit Marnicq Bervoets vielen er geen verrassingen te noteren.  BeTeMo Yamaha rijder Jelle Grade ging door op zijn elan en won er de eerste. De tweede reeks moest de Vlaams-Brabander echter aan “Good Old” Peter Iven laten.  Jonathan Banken was de beste Inter MX2, terwijl Benny Willemsen het laken naar zich toe trok bij de Inters B.

Inters Open reeks 1: 1. Jelle Grade, 2. Wesley Verheyen, 3. Jonathan Banken, 4. Kenny Janssens, 5. Jurgen Bijnens, 6. Sven Wouters, 7. Peter Iven, 8. Glenn Berghmans, 9. Ronny Van Hove, 10. Gerry Van Den Brande

Inters Open reeks 2: 1. Peter Iven, 2. Jelle Grade, 3. Jonathan Banken, 4. Kenny Janssens, 5. Wesley Verheyen, 6. Marco Briers, 7. Gerry Van Den Brande, 8. Sven Wouters, 9. Luke Mellows, 10. Sven Scheynen

Eindstand Inters MX1: 1. Jelle Grade, 2. Peter Iven, 3. Kenny Janssens, 4. Sven Wouters, 5. Gerry Van Den Brande, 6. Glenn Berghmans, 7. Sven Scheynen, 8. Tom Cuyvers, 9. Gunther Truyens, 10. Kevin Nolmans

Eindstand Inters MX2: 1. Jonathan Banken, 2. Wesley Verheyen, 3. Jurgen Bijnens, 4. Marco Briers, 5. Luke Mellows, 6. Ronny Van Hove, 7. Lode Van Vlasselaer, 8. Jelle Verbruggen, 9. Yannick Hannes

Eindstand Inters B Open : 1. Benny Willemsen, 2. Jurgen Vervloessem, 3. Jeroen Thijs, 4. Kevin Van Der Weehe, 5. Kevin Cockheyt

Slechts negen Inters kwamen naar het Fort van Koningshooikt afgezakt voor de VMCF-wedstrijd daar. Daarop werd besloten om de Inters samen te voegen met de Nationalen zodat er toch nog een behoorlijke meute achter het starthek stond.

David Segers bleek de beste van de drie aanwezige Inters MX1.  Damon Goyvaerts die op het Fort quasi een thuiswedstrijd reed won bij de Inters MX2. Kevin Schellens was de enige Inter B en dus ook eindwinnaar in die klasse.

Inters + Nationalen Open reeks 1: 1. David Segers, 2. Jeff Cloots, 3. Frédéric Weigert, 4. Damon Goyvaerts, 5. Tom Schepmans, 6. Mike Gilot, 7. Bart Hoolants, 8. Koen Op De Beeck, 9. Niels Meganck , 10. Michael Van Hoolandt

Inters + Nationalen Open reeks 2: 1. David Segers, 2. Mike Gilot, 3. Damon Goyvaerts, 4. Tom Schepmans, 5. Kevin Schellens, 6. Koen Op De Beeck, 7. Niels Meganck, 8. Matthias Blommaers, 9. Michael Van Hoolandt, 10. Chedley Mertens

Eindstand Inters MX1: 1. David Segers, 2. Bart Hoolants 3. Jeff Cloots

Eindstand Inters MX2: 1. Damon Goyvaerts, 2. Mike Gilot, 3. Tom Schepmans, 4. Frédéric Weigert, 5. Vincent Collet

Eindstand Inters B Open: 1. Kevin Schellens

Foto Credits: CDS Images, Plan-B

Uw reacties