Published On: 28 september 2010

Met het einde van het sportseizoen, nadert ook de Superbiker van Mettet op 8, 9 en 10 oktober weer met rasse schreden. Hoewel het met de supermoto-discipline zelf niet de goede kant opgaat, verkeert de Superbiker nog steeds in blakende gezondheid. Zowel de grootste kampioenen als het grote publiek blijven vlot de weg vinden naar Mettet! De organisatoren hebben het zelf over toeschouwersaantallen tussen de 30 en de 40.000 voor de laatste edities. Elk jaar weer weet het publiek het geweldige spektakel en het unieke deelnemersveld in Mettet te waarderen. De strijd tussen de beste rijders ter wereld in de verschillende disciplines blijft immers tot de verbeelding spreken!

Het nieuwe circuit

Terwijl we ons voorbereiden op 25 jaar Superbiker in 2011 wordt ook dit jaar al een nieuw hoofdstuk in de rijke Superbiker-geschiedenis geschreven. Want samen met het nieuwe, permanente wegracecircuit in Mettet -dat voor de zomer werd ingehuldigd- krijgt ook de Voo Superbiker een nieuwe omloop. Deze omloop zal uiteraard optimaal gebruik maken van de gloednieuwe asfalt van het circuit Jules Tacheny, maar ook de off-road secties die het asfalt met elkaar verbinden beloven spektakel met ondermeer drie spectaculaire sprongen.

Om de wedstrijden zo open mogelijk te maken, staat er weer een verrassende cocktail van toppers uit alle disciplines aan de start. De bekendste namen onder de motorcrossers zijn Ken De Dycker, Max Nagl, Josh Coppins, Sebastien Pourcel, Mickael Pichon, Sven Breugelmans, Yves Demaria en Cédric Melotte, maar ook de enduroster David Knight zal van de partij zijn net zoals de strafste supermotorijders ter wereld: Boris Chambon, Adrien en Thomas Chareyre, Mauno Hermunen, Davide Gozzini en Ivan Lazzarini (de winnaar van 2009). Natuurlijk zijn ook de Belgische specialisten aanwezig met Eddy Seel, Marc Fraikin, Eric Delannoy en Gerald Délepine. Of wat te denken van de grote namen uit de snelheid: Troy Corser, Fabien Foret, Broc Parkes, Gino Rea, Stephane Chambon en onze landgenoot Xavier Siméon. De Bostrom brothers (Ben en Eric), Mike Metzger en Micky Dymond zorgen voor de traditionele Amerikaanse inbreng. En geloof onze zoals steeds is de lijst met sterren nog veel langer!

Kortom spektakel verzekerd op het circuit, maar ook daarnaast. Freestyle fans mogen zich bijvoorbeeld opmaken voor een spetterende show met Mat Rebeaud! De Superbiker blijft dan ook de ideale familie-uitstap met animatie voor kinderen en volwassenen. Tickets kan je op voorhand kopen in Suzuki auto-en motornetwerk, maar haast je! Voor eind September kan je gebruik maken van de voorverkoopprijs van 30 €. De prijs voor het weekend bedraagt 40 €, voor zondag alleen betaal je 35 €. De inkom is gratis voor wie jonger is dan 15.

Meer info: www.superbiker.com