X

BK MX Mont-Saint-Guibert: randnieuws

– Na twee succesvolle edities keken heel wat rijders reikhalzend uit naar de BK Finale in de Shanks zandgroeve van Mont-Saint-Guibert. Eenmaal terplaatse  bleven de meesten echter op honger zitten. Met een rondetijd van zo’n 1m20 was het circuit gewoonweg tekort voor een BK manche. Ook de rest van de organisatie was niet op peil. Zo deed het geïmproviseerde podium ons eerder aan dat van een kermiskoers denken.

–  Toekomstig Bud Racing Kawasaki rijder Davide Guarneri hoopt volgend jaar terug het BK Motorcross af te werken.

–   Mont-Saint-Guibert was de op een na laatste wedstrijd van het seizoen voor Guarneri. Na zijn aanvaring met de FMI, laat de Bergamees de Europese MX Der Naties in Markelo schieten. Op 10 oktober komt hij wel nog aan de start in Tanel Leok’s wedstrijd voor het goede doel in Estland.

–    Regerend Belgisch MX2 kampioen Nick Triest kwam als toeschouwer naar Waals-Brabant. “Quick Nick” liep op krukken na zijn enkelbreuk van vorig weekend in de Italiaanse GP. Opvallend: Triest droeg al een Diga Racing teamjas.

–   Bij het vallen van de zwart-wit geblokte vlag na de tweede manche, verstreek ook Ken De Dycker’s contract bij Yamaha Monster Energy Ricci. Keeno kan dus vanaf vandaag beginnen testen met de LS Motors Honda CR-F 450R.

–   VAMO Racing Suzuki’s Maarten Cremers reist deze week naar Groot-Brittannië af. Volgende week staat er een regionale wedstrijd op Cremers’ programma. Op 3 oktober maakt hij zijn MX1 debuut tijdens de laatste ronde van het Maxxis British MX Championship op Hawkstone Park.

– De 14-jarige Ludovic Brevers, zoon van ex-BMB Inter Laurent,  die nu het mooie weer maakt bij de Beloften van de AMPL zien we volgend jaar allicht terug in het EK MX2 bij Bud Racing.

– Steven Lenoir heeft momenteel nog steeds geen team voor de MX2 GP’s. Maar we zagen hem wel in gesprek met Diga Racing teammanager Willy Van Thillo.

Foto Credit: CDS Images