X

MX1 reacties na Fermo

Clement Desalle, Rockstar Teka Suzuki (4-1, GP-winnaar):
“Ongelofelijk dat ik hier kan winnen. De afgelopen week kon ik amper iets doen en heb ik behoorlijk afgezien van de pijn. Hoedanook, ik werd tweede in het wereldkampioenschap en ik liet hier vandaag toch iets speciaals zien.  Ik wil mijn familie, vriendin en het team bedanken voor hun hulp de afgelopen week.  Na de eerste vrije training wist ik dat het een zwaar weekend zou worden. Ik focuste me eigenlijk alleen op het behouden van die tweede plaats in het WK. Eigenlijk zou ik graag eens winnen wanneer ik niet geblesseerd ben! De kneuzingen verbeterden gedurende de week, dus hoop ik er binnen een paar dagen vanaf te zijn.”

Ramon breide in Fermo een sterk einde aan zijn WK.

Steve Ramon, Rockstar Teka Suzuki (1-4, tweede):
“Ik voelde me vandaag erg sterk en beide manches waren goed, al werd ik wel een beetje moe tijdens de laatste tien minuten van de tweede. Ik greep naast de GP-zege maar ik ben toch nog tevreden met de tweede plaats. De eerste manche was gewoonweg genieten geblazen, we hadden heel leuke duels. Op TV moet dat er fantastisch uitgezien hebben, want ik reed met de onboard camera rond. Ik wil mijn team bedanken want we hebben samen nog maar eens goed werk gedaan en dat ondanks de blessures die maakten dat dit niet mijn beste seizoen was.”

Sébastien Pourcel, Kawasaki Racing (3-2, derde):
“Het is een hele opluchting om eindelijk terug op het podium te staan, maar ik ben toch ook ontgoocheld om de GP-zege voor een luttel punt te mislopen. Ik heb een moeilijk seizoen gehad en dit GP-podium is zowel voor mij als voor het team erg welkom. Iedereen heeft heel hard gewerkt dit jaar en ik ben er zeker van dat we deze winter door blijven gaan om ons voor te bereiden op een succesvol 2011. Vandaag verloor ik te veel tijd achter Clément Desalle in de eerste manche. Tegen dat ik hem eindelijk voorbij was gegaan waren de leiders al te ver uitgelopen en kon ik mijn beste lijnen niet meer vinden. Mijn start was niet al te goed in de tweede race maar ik gaf gedurende veertig minuten alles om toch nog tweede te worden. Weerom een goed resultaat waarmee ik mijn eerste podium van het jaar kon veiligstellen. Sinds de BK-ronde in Orp-le-Grand van twee weken geleden voel ik me terug veel beter. Ik heb veel minder last van mijn schouder en ik voel me steeds beter op de motor. Ik heb vandaag bewezen tot wat ik nog steeds in staat ben.”

Xavier Boog, Kawasaki Racing (2-5, vierde):

Na een maand blessureleed is Xavier Boog terug fit en klaar voor de MXoN.

“Het is geweldig om terug zo dicht tegen het podium aan te finishen, sinds ik begin augustus in Lommel mijn knie bezeerde. In het begin van de eerste manche verloor ik teveel tijd, daarna was ik echter de snelste rijder op het circuit en kon ik nog tweede worden achter Ramon. Ook in de openingsfase van de tweede manche was ik niet snel genoeg, maar ik kon me toch nog naar een vijfde plaats terugknokken. Vierde algemeen na twee goede manches was een goede afsluiter van het WK. Ik heb terug plezier op de motor, bewees dat ik fit ben en kijk er naar uit om met het Franse team naar de Motocross of Nations te gaan.”

 

Max Nagl, Red Bull KTM Factory (6-3, vijfde):
“Ik ben wel een beetje teleurgesteld om  geen derde te worden in het WK, maar dat is nu eenmaal zoals het is.  Vier wedstrijden terug stond David (Philippaerts) nog 25 punten voor mij in de stand, en ik kon die achterstand op vier punten na inhalen.

 

 

Philippaerts werd derde in de eindstand van het WK, maar dat kostte moeite.

David Philippaerts, Yamaha Monster Energy MX Team (7-6, zesde):
“Ik heb vandaag mijn best proberen te doen maar nu heb ik gewoon erg veel pijn en wil ik zo snel mogelijk een dokter consulteren om te weten wat er verkeerd is. Aan het eind van de afdaling kwam ik hard in een spoor terecht. Ik verdraaide mijn knie en kon gedurende de twee volgende ronden niks springen. Toen kreeg ik vanuit de pits de boodschap dat ik nog voorbij Gonçalves moest geraken om derde te worden in de WK-eindstand. Ik moest dus op mijn tanden bijten en doorgaan. De scan zal uitsluitsel brengen omtrent mijn knie maar ik hoop maar dat het niets ernstig is, zo vlak voor de Naties.”

Josh Coppins, Aprilia Racing (10-7, zevende):

Josh Coppins haalde nog eens ouderwets uit tijdens zijn laatste GP.

“Ik had me als elfde gekwalificeerd en mocht dus op een degelijk resultaat hopen in de GP. Ik startte als vierde, maar een kleine vertwijfeling in de openingsfase kostte me plaatsen, uiteindelijk ging ik als tiende over de finish. De tweede manche, was mijn allerlaatste in een GP. Ik startte terug goed en hing nu zelfs tweede achter Clément Desalle. Lang kon ik die plaats niet vasthouden, maar ik bleef vechten en contact houden om uiteindelijk zevende te worden. Het is nog niet helemaal gedaan want binnen twee weken rijd ik nog de Motocross of Nations in Colorado.”

Rui Gonçalves, Red Bull KTM Factory (9-8, achtste):
“Dit is een speciaal circuit met niet al te lijnen. Door de manier waarop ze het circuit besproeien wordt het moeilijk om in te halen maar ik kon in beide reeksen in de top tien geraken. Hier in de top acht finishen is helemaal niet zo slecht.”

Guarneri beëindigde zijn eerste MX1 seizoen als 9e.

Davide Guarneri, LS Motors Honda (8-11, negende):
“Ik ben nu echt moe! De eerste reeks ging goed en ik zat in de buurt van de kopgroep. Maar in het begin van de tweede manche viel ik zodat ik helemaal laatste lag. Ik reed terug naar de elfde plek, daarmee was ik heel blij. Jammer genoeg zat het er niet meer in om de volledige manche door te trekken. Na 25 minuten was ik helemaal leeg gereden. Voor mij was 2010 een vrij goed jaar, het was ook een seizoen waarvan ik veel heb geleerd. Daarom ga ik voor 2011 enkele dingen anders aanpakken, we zullen zien of dat vruchten afwerpt.”

Gregory Aranda, Bud Racing Kawasaki (11-10, tiende):
“Het was een goed weekend. Ik had een paar goede rondetijden neergezet tijdens de pre-kwalificatietraining, maar speelde tijdens de kwalificatierace zelf op safe. Ik heb dit jaar al iets te vaak een ziekenhuis van binnen gezien. De start van de eerste manche was goed, maar ik ik kon niet de goede lijnen vinden en kreeg last van mijn voorarmen. Dit was dan ook mijn eerste wedstrijd in drie maanden. In de tweede manche was mijn start minder maar reed ik toch terug naar de tiende plaats. Ik had me voorgenomen om beide reeksen uit te rijden. Het was een goede prestatie, al ben ik nu wel erg moe.”

 

Marc de Reuver, Beursfoon Suzuki (12-14, dertiende):
Ik startte vrij goed in de eerste manche. Net buiten de top tien begon ik aan de eerste ronde. Een gebrek aan ritme en een paar foutjes maakten dat ik tot veertien terugviel. Ik hield echter het hoofd koel en bleef aanvallen. Halfweg lag ik dertiende. In de laatste ronden kon ik nog doorstoten naar de twaalfde plek en zo kwam ik ook over de finish. In de tweede manche startte ik minder goed en moest ik vanaf plaats twintig aan een opmars beginnen. Ik klom op tot de dertiende plaats maar moest die lossen. Een aanval inzetten zat er niet meer in en ik nam genoegen met een veertiende plaats.”

 

Tanel Leok, LS Motors Honda (15-17, vijftiende):
“Het was moeilijk voor mij vandaag. Mijn reactie aan het hek was telkens niet zo slecht, maar ik ging te ver naar buiten en daardoor hielp ik mijn start toch nog om zeep! In de tweede race landde ik een beetje te hard op en kwetste mijn pols. Dat was moeilijk voor een paar rondjes en ik voelde het echt kloppen, maar ik wilde niet opgeven en slaagde erin om de pijn van me af te zetten. Ik wilde doorbijten en nog zoveel mogelijk punten pakken. Het is een goede training voor jezelf om onder zo’n omstandigheden en op een circuit dat je niet ligt toch uit te rijden.Zesde worden dit jaar is redelijk goed. Op voorhand was mijn doel top-vijf en daar zat ik kort bij, ik had enkele uitvallers, wat pech ook. Aan de andere kant heb ik wel mijn snelheid getoond met mijn GP-zege in Bellpuig en mijn reekszege in Loket.”

 

Ken De Dycker reed een wedstrijd om zo vlug mogelijk te vergeten.

Ken De Dycker, Yamaha Monster Energy Ricci (14-DNF, achttiende):
“Dit was niet echt een goed weekend. Ik had nooit een goed gevoel op dit circuit en worstelde met de hellingen. Ik had weliswaar een goede start in de tweede manche maar toen viel Guarneri vlak voor mij en kwam ik vast te zitten. Ik ben al bij al blij dat het seizoen bijna voorbij is. Ik kreeg af te rekenen met blessures. Na Duitsland leek het erop alsof het tij zou keren voor mij, maar het mocht niet zijn.”

Antonio Cairoli, Red Bull KTM Factory (DNF-DNS, vijfendertigste):
“Dit was een slechte dag voor mij. Tot hiertoe waren er geen slechte momenten geweest in het seizoen, maar nu is er deze kleine blessure. Gelukkig niks ernstigs, ik ga me nu concentreren op de Motocross of Nations. Ik was gisteren verrast toen ik hoorde dat ik alsnog in het Italiaanse team voor de MXoN zat. Maar dit jaar zat gewoon vol met verrassingen en was zeker een van mijn beste seizoen ooit.”

Foto Credits: CDS Images,