X

Boum-Boum Barcia King of Bercy!

Bercy 2010 zit er op met de Amerikaanse favoriet Justin Barcia als eindwinnaar. De GEICO-Honda rijder was de beste op vrijdag en zondag. De regelmatige Kyle Chisholm werd vandaag tweede en ook tweede in de eindstand. Tweetaktheld Cédric Soubeyras was de beste Fransman met een derde plaats. Marvin Musquin kwam niet meer in actie, naar verluidt raakte hij op zaterdag zijn ligementen of meniscus van de rechterknie.

De Amerikaan Kyle Chisholm won op zondag de Course Americaine en werd tweede algemeen.

De finale vandaag had weinig om het lijf daarvoor was de dominantie van Barcia te groot. Barcia’s debuut in Bercy was echter niet onbesproken. Van Paulin tot Izoird en Coulon, de Amerikaan had het heel het weekend lang aan de stok met de Fransen. Op de fair-play prijs hoefde ‘Boum-Boum’ Barcia dan ook niet te rekenen! Motoconcepts-Yamaha rijder Chisholm won eerder vandaag de Course Americaine voor Cyril Coulon en Greg Aranda. Ken De Dycker sluit zijn SX-avontuur af met een 11de paats in de eindstand en een pak praktijkervaring. Zowel op vrijdag als vandaag tijdens de Course Americaine crashte de Belg spectaculair, maar gelukkig zonder blessures. Viervoudig wereldkampioen Cairoli had vandaag eindelijk zijn beste resultaat te pakken met een vierde plaats. De Italiaan haalde echter nooit zijn hoogste rendement daarvoor voelde Cairoli zich te weinig thuis op de omloop.

Van de GP-rijders stal vooral Greg Aranda de show met ‘n zege op zaterdag. In de rijke geschiedenis van de Parijse Supercross zal deze editie niet met gouden letters geschreven worden. Crashes en blessures wierpen dan ook een lange blessure over de 28ste editie. Polsbreuk voor Byrne, knieblessures voor Anstie en Musquin, rugkwetsuur voor de afscheidnemende Langston, polsblessure voor Blake Wharton…  Als negatieve uitschieter ging het op zaterdagavond bovendien goed fout voor Charles Pages. Pages kwam bij een frontflip zwaar ten val en raakte in coma.

Uitslag zondag
1. Justin Barcia
2. Kyle Chisholm
3. Cyrille Coulon
4. Tony Cairoli
5. Arnaud Tonus
6. Cédric Soubeyras
7. Gautier Paulin
8. Blake Wharton
9. Greg Aranda
10. Fabien Izoird
11. Davide Degli Esposti
12. Ken De Dycker

Bercy werd een leerproces van vallen en opstaan voor Ken De Dycker, gelukkig zonder veel erg!

King of Bercy
1. Justin Barcia
2. Kyle Chisholm
3. Cédric Soubeyras
4. Greg Aranda
5. Tony Cairoli
6. Arnaud Tonus
7. Gautier Paulin
8. Cyril Coulon
9. Fabien Izoird
10. Ryan Morais
11. Ken De Dycker
12. Blake Wharton
13. Marvin Musquin
14. Christophe Martin
15. Alexandre Rouis
16. Max Anstie
17. David Degli Esposti
18. Grant Langston
19. Michael Byrne

Credit foto’s: CDS