X

Chad Reed komt met eigen Honda-team!

Na weken en maanden van speculatie heeft Chad Reed gisterenavond de stilte doorbroken. De meervoudig wereldkampioen Supercross stopt niet, zal noch voor Troy Lee Designs, noch voor Yamaha uitkomen. Tromgeroffel… Skippy komt met zijn eigen team: TwoTwo Motorsports. Reed zal dan ook gewoon aan de start staan voor Anaheim 1, de eerste ronde vanhet AMA SX kampioenschap. Ondanks de crisis kiest de Australiër er dus voor om zijn toekomst zelf in handen te nemen. Daardoor krijgt meteen een dubbelfunctie als rijder en teameigenaar!

Waarom neem je deze beslissing?
Chad Reed: “Op dit moment in mijn carrière ben ik meer gemotiveerd dan ooit en ik meer zin om te  racen dan ooit tevoren. Ik heb e rook altijd van gedroomd om mijn eigen team te hebben. Toen ik terugkwam naar Australië wist ik dat het heilig vuur nog steeds branded. Die ene race die ik in Newcastle (noot: eerste ronde van het Australian Super-X) deed bevestigde dat gevoel. Ik weet dat het veel opofferingen vraagt om het op deze manier te doen. Maar zoals ik het zie weegt het positieve veel meer door dan de mindere kanten.”

Er gingen zelfs geruchten dat je zou stoppen en je zou toeleggen op autosport in Australië?
Chad Reed:
“Zoals ik al zei heb ik nog altijd veel plezier in het rijden. Het AMA Supercross kampioenschap is het sterkste kampioenschap ter wereld met de beste rijders. Daar wil ik zijn, dat is wat ik altijd heb willen doen en daar wil ik voor het kampioenschap vechten en strijden voor overwinningen. Als, en wanneer we races winnen dit jaar zal dat de meeste voldoening van mijn carrière geven! Een titel winnen met mijn eigen team zou me meer voldoening geven dan wat ik ook voordien heb gedaan.”

Na Yamaha, Suzuki en Kawasaki maakt Reed zijn kwartet compleet met Honda!

Je hebt jouw bewondering voor Jeremy McGrath nooit onder stoelen of banken gestoken. Was hij een inspiratie voor het vormen van je eigen team?
Chad Reed: “Dat klopt, als jonge rijder keek ik enorm op naar Jeremy. Ik heb hem heel zijn carrière gevolgd en er zijn best wat gelijkenissen met wat hij heeft meegemaakt. Eén ding dat ik zeker heb geleerd van Jermy en van mijn eigen ervaringen als toprijder is dat je het op een gegeven moment zelf moet doen.”

Kan je al iets vertellen over het technische pakket waarmee TwoTwo Motorsports van start zal gaan?
Chad Reed: “We zullen met een Honda CRF450 rijden met technische ondersteuning van Pro Circuit. Voor mij is Honda een logische keuze. Dit is een motor waar ik zelf voor gekozen heb. De Honda is heel licht en wendbaar, hij past ook uitstekend bij mijn rijstijl. Ik kijk er echt naar uit om met Honda en voor Honda te rijden.”

Naast Honda en Pro Circuit hebben jullie al één grote sponsor gestrikt: Bel-Ray?
Chad Reed: “Ik ben trots op de groep mensen en bedrijven die we op zo’n korte tijd hebben kunnen samenbrengen. Het is fantastisch om Bel-Ray er bij te hebben. Bel-Ray wil terugkeren aan de top in de motorcross en dat willen ze met ons doen. Het is een merk met een rijke geschiedenis, Bel-Ray heeft veel betekend in onze sport en dat gaan ze nu verder zetten.”

Meer nieuws over Chad Reed en TwoTwo Motorsports volgt in de komende weken.

Credit foto’s: Suzuki & Yamaha