X

De eindejaarsvragen: deel 1

Op de valreep blikken we nog eens terug op motorcrossseizoen 2010. Dat doen we met 9 lezers van MXMag.be. Zij komen uit de industrie, media of zijn gewoonweg fans.Vandaag bijten Jurgen Schrooten (journalist bij de Concentra-kranten Het Belang Van Limburg en Gazet Van Antwerpen), Wisja Lamers (zaakvoerder WLM Design) en Etienne Dierckx (fan en Belgische MX-website pionier) de spits af.

De KTM SX-F 350 blijkt indruk gemaakt te hebben.

1)De crossmotor van 2010?

Jürgen Schrooten: “De KTM SX-F 350.”

Wisja Lamers: “De KTM SX-F 350.”

Etienne Dierckx: “Aangezien zowat iedereen overschakelt naar de KTM SX-F 250, zal dit ongetwijfeld wel de crossmotor van het jaar zijn.”

2) Motorcrosser van het jaar? (Internationaal)

Jürgen Schrooten: “Antonio Cairoli en Ryan Dungey.”

Wisja Lamers: “Ryan Dungey.”

Etienne Dierckx: “Musquin en Cairoli beheersten het WK, maar toch niet op de manier waarop Ryan Dungey te keer ging in de States. Hij scoorde bijna een “perfect season”. Ik schat hem dus nog iets hoger in dan Musquin en Cairoli.

3) Motorcrosser van het jaar? (Nationaal)

Jürgen Schrooten: “Clément Desalle.”

“Quick Nick” Triest is de ietwat verrassende keuze van Etienne Dierckx

Wisja Lamers: “Clément Desalle.”

Etienne Dierckx: “Misschien een beetje verrassend… Nick Triest. Het BK MX2 staat misschien niet zo hoog aangeschreven, maar toch. Nick koos er resoluut voor om zijn titel te verdedigen en slaagde daar ook in. Ik prefereer hem boven de MX1 piloten die het BK alleen maar rijden omdat ze er dik voor betaald worden.”

4) Beste wedstrijd van 2010?

Jürgen Schrooten: “GP van Lierop MX1. Eerste reeks: Cairoli komt ten val in de eerste ronde en rijdt van de 27e plaats terug naar de 2e.”

Wisja Lamers: “De GP van Italië MX1 in Fermo.”

Etienne Dierckx: “Doe maar Valkenswaard.”

 

5) Wie was de revelatie van 2010?

Jürgen Schrooten: “Evgeniy Bobryshev.”

Wisja Lamers: “Arnaud Tonus.”

Etienne Dierckx: “Zonder twijfel Jeffrey Herlings. Niemand twijfelde aan zijn talent maar dat hij meteen zou meedoen voor een GP-zege had niemand verwacht. De manier waarop hij presteert en omgaat met de media is schitterend. Ik zie hem in 2011 meedoen voor de titel.”

 

6) Grootste teleurstelling van 2010?

Ken De Dycker stelde ons panel teleur in 2010.

Jürgen Schrooten: “Ken De Dycker.”

Wisja Lamers: “Ken De Dycker.”

Etienne Dierckx: “De MX1 Belgen, een beetje over de hele lijn. Desalle had ondanks de Suzuki fabrieksmotor geen schijn van kans op de wereldtitel. Strijbos en De Dycker hervielen in hun oude gewoontes, namelijk blessures en een gebrek aan motivatie. Alleen Ramon liet zich na zijn zware blessure in positieve zin opmerken. “

 

7) Opvallendste motorcrosstrend van 2010?

Jürgen Schrooten: “De dominantie van KTM.”

Wisja Lamers: “De crosslaarzen van Nike.”

Etienne Dierckx: “Hopelijk krijgen we een revival van de tweetakt. Ik denk dat Soubeyras bewezen heeft dat je ook op het hoogste niveau kan meedoen met een 250cc tweetakt.”

Foto Credits:KTM Images/Ray Archer,  CDS Images