X

Reactie Jurgen Van Nooten na Lille

Sven Breugelmans had in de eerste reeks in Lille het geluk aan zijn kant toen Jurgen Van Nooten in de fout ging. In de tweede manche was het andersom. “Ieder om beurt is niets te veel,” glunderde Van Nooten, winnaar van de 2010 Challenger Trophy van de BMB. Na een reekszege vorig jaar dus nu een eindzege op de Breugelheide voor de Retienaar.

Hoe tevreden ben je met deze overwinning?
Jurgen Van Nooten:
“Dit was mijn eerste wedstrijd in drie maanden, het geeft dan wel een goed gevoel om onmiddellijk te winnen! Het ging niet slecht, maar na zo’n lange rustperiode heb je altijd wel last van opgepompte armen. Dat was voor de anderen natuurlijk ook zo.”

Je had een vrij comfortabele voorsprong in de eerste manche, was je kwaad op jezelf voor die fout?
Jurgen Van Nooten:
“Eigenlijk wel ja! Ik had ook wat last van pijnlijke armen, op een ijsplek verloor ik alle grip en het was gebeurd. Dan heb ik nog alles gegeven om Sven (Breugelmans; red.) te pakken, maar het was net iets te kort.”

Hoe was om met kunstlicht te rijden in de afsluitende reeks?
Jurgen Van Nooten:
“Het pas wel bij deze cross waardoor alles een speciale sfeer krijgt, heel gezellig voor de toeschouwers ook! De meeste plaatsen waren goed verlicht, maar er waren enkele plaatsen waren het echt donker was en waar je ontzettend moest uitkijken met al die sporen en de verraderlijke ondergrond. Ook op de tafel was het wel uitkijken, al bij al viel het nog wel mee.”

Het leek wel of je door een touw verbonden was met Breugelmans in de tweede reeks, had je nog vertrouwen in de overwinning want inhalen was moeilijk?
Jurgen Van Nooten: “
Ik had ‘m nog wel teruggepakt en we reden een hele reeks aan hetzelfde tempo. Sven kon profiteren toen ik tragere jongens begon in te halen. Terugslagen was heel moeilijk omdat er niet zoveel inhaalmogelijkheden waren. Maar ik wist dat ik hem misschien in de fout kon dwingen als ik de druk op de ketel hield en dat is ook gelukt!”

Credit foto: Plan-B