X

Voorbeschouwing Eindejaarstrofee Lille

Ook dit jaar maken de Modderprossers er in Lille weer een gezellige boel van! Met vuurhaarden, jeneverbars, warme soep en andere winterse verwennerijen krijgt de Eindejaarstrofee meteen een feestelijk tintje. Morgen zijn de jeugdreeksen, de oldtimers en de quadrijders aan de beurt op de Breugelheide. Op zondag is het dan aan de grote kanonnen met reeksen voor al dan niet licentiehouders (MX2/ MX1-MX3), Pitbikes en Inters. Alle deelnemers voor zondag vind je hier.

Sterk bezette Inters klasse

Sven Breugelmans, de uitblinker in Stekene, is het aan zijn eigen organiserende supportersclub wel verplicht om het beste van zichzelf te geven. De BeTeMo-Yamaha rijder  is dan ook de favoriet maar dat wil niet zeggen dat hij de zege cadeau zal krijgen. Met Jelle Grade, Kenny Janssens, David Cools, Jurgen Van Nooten, Tom De Belder, Wesley Verheyen en Roy Gijsel krijgen we immers een heel leuk deelnemersveld. Of wie weet kan de 18-jarige Wesley Pittens zijn sensationele overwinning van vorig jaar nog eens over doen.

Grote namen bij de pitbikes

Ken De Dycker en Manuel Priem zijn de opvallendste namen op de Pitbike deelnemerslijst. Met David Segers en de Fransman Mike Valade komen er echter twee specialisten in de discipline naar Lille. Ook wereldkampioene Steffi Laiere en Larissa Papenmeier zal haar opwachting maken in de pitbikeklasse. Toch nog even vermelden dat de eerste prijs van de pitbikerace een pitbike is, geschonken door Geecobikes. De volledige pilotenlijst voor maandag, zie je hier. De inkom is 12 euro voor beide dagen.

Een wegbeschrijving naar het Breugelheide circuit (Rooverstraat in Lille) staat onder: http://www.mc-lille.be/html/circuit.htm