X

Anaheim II, the pink Edition

Dit weekend wordt in Anaheim de vijfde wedstrijd van het AMA SX seizoen gereden. Net zoals vorig jaar staat dit weekend de wedstrijd in het teken van de strijd tegen borstkanker en zal de gehele paddock roze gekleurd zijn. Aangepaste stickersets, speciale helmen/ shirts enz zullen ervoor zorgen dat dit een speciale wedstrijd wordt. Amanda van supercross.com vertelt je hieronder meer over het doel van deze ‘special’.

De strijd voor de SX titel zal echter onverstoord verder gaan en na de eerste vier wedstrijden ziet het er naar uit dat we opnieuw een superspannende wedstrijd zullen krijgen. In de Lites klasse lijkt Roczen stilaan op dreef te komen en hij hoopt om zijn snelheid om te zetten in een podiumplaats. Josh Hansen won dit jaar al de meeste wedstrijden en lijkt goed op weg naar de titel, maar de vorige wedstrijden bleek reeds dat een klein foutje genadeloos kan afgestraft worden.

In de SX klasse ligt het tempo superhoog en naast Stewart en VIllopoto, zijn ook Reed, Dungey en zelfs Canard allen in staat om mee te strijden voor de overwinning. Elk weekend op het podium eindigen zal in deze klasse zeker een must worden om de titel binnen te halen.

Foto: Supercross.com