X

VIDEO: Roger De Coster over de communicatie met de rijders

In een video-interview met Roger De Coster komt de moeilijke start van de KTM-jongens in de VS ter sprake. Het gaat over de set-up van de motoren en hoe iedereen dat op een andere manier aanbrengt tijdens de testperiode. 

Er werden wijzigingen aangebracht aan de vering en zo kwam langzaam maar zeker het vertrouwen terug. Eerst lag de focus op het gewijzigde frame maar door verder te werken aan de setup van de vering kwam aan het licht dat er niks mis was met het nieuwe frame van de KTM’s.

Roger De Coster:De huidige rijders gaan ongelooflijk hard op een crossmotor maar ze werken minder zelf aan de motoren waardoor het moeilijker wordt om op de juiste manier te communiceren met het team. Als bv vijf rijders tegen hetzelfde probleem aanlopen zullen ze dat op verschillende manieren aanbrengen naar de ingenieurs en daar moeten we aan werken in de toekomst.

In de 450SX staat Chase Sexton momenteel vierde in de tussenstand op 43 punten van leider Jett Lawrence. Aaron Plessinger staat als 7de gerangschikt. In de 250SX is de situatie veel rooskleuriger want Tom Vialle voert de rangschikking aan en heeft 15 punten voorsprong op Haiden Deegan. Het volledige interview zie je hieronder.

Beelden: Swap Moto Live