X

Reactie Ken De Dycker na ONK MX1 Gemert

Terwijl teammaat Shaun Simpson een baaldag had in Gemert (nota bene op zijn verjaardag) ging alles naar wens voor Ken De Dycker die de openingsronde van het ONK domineerde. We zochten Ken op na de wedstrijd.

Qua snelheid viel er niets af te dingen op jouw prestatie, maar in de start was je telkens net iets te laat. Hoe kwam dat?
Ken De Dycker:
“Mijn starts waren inderdaad niet geweldig. Dat had niets te maken met mijn reactie aan het hek op zich. Eigenlijk stond ik gewoon nog niet helemaal klaar, ik had me wat verkeken op de snelheid van de startprocedure. Maar al met al was het zeker een goede dag.”

Als het kouder is ligt het zand wat harder, maar daar was gisteren geen sprake van. Het Wolfsboschcircuit was niet op zijn vriendelijkst.
Ken De Dycker:
“Dat klopt wel,  Gemert lag er inderdaad behoorlijk heftig bij lag. Vloeiend rijden was gewoon onmogelijk, het kwam nooit uit zoals ik wilde. Het was overal wroeten en zweten! Fysiek was het zeker een interessante voorbereidingswedstrijd. In de eerste manche had ik wat problemen om om mijn ritme te vinden, de tweede manche was zeker mijn beste. In elke race heb ik geprobeerd om eerst enkele ronden stevig door te trekken, om daarna constant te blijven. Maar dat viel door de vele achterliggers toch tegen!”

Waar sta je nu met het oog op het komende WK?
Ken De Dycker: “Ik zit op schema naar mijn gevoel. In Gemert maakte ik hier en daar nog wat domme fouten en ik had ook wat last van pijnlijke armen maar dat hoort er allemaal bij zo vroeg op het seizoen. Wat betreft de motor zijn we op de goede weg, we moeten alleen nog wat meer testen met de vering. Helemaal klaar zijn voor Bulgarije is de prioriteit daarom wil ik nu ook niet te veel verre verplaatsingen als het niet nodig is. Volgende week pik ik de draad weer op tijdens de tweede ONK race in Halle, dat is dichter bij huis dan Hawkstone Park. “

Bedankt voor de babbel, Ken.
Ken De Dycker: “Graag gedaan.”

Credit foto’s: CDS, Ray Archer