X

Tweede ronde Belgian Nationals in Lommel 27/3

Een week nadat de Belgian Nationals-cyclus op gang werd getrokken in Genk, doet het BMB MX Circus  op 27 maart het Stedelijk Motorcrosscentrum van Lommel aan. Het is de ambitieuze West-Vlaamse club MC Mikkola die tekent voor deze organisatie in het Motorcross Mekka van België.
De wedstrijd in Lommel betekent ook de aftrap voor de Challengers Trophy van de BMB, een regelmatigheidscriterium voor Inters zonder Elite-status. De Challengers Trophy is voorzien van een rijkelijk gedoteerde prijzenpot. Zo mag de eindwinnaar 2000 Euro bijschrijven op zijn rekening.
Zoals steeds heeft het bestuur van MC Mikkola actief contacten gelegd om heel wat Inters achter het starthek te krijgen. Naast BMB-Inters komen er ook een aantal buitenlandse rijders in actie. Voornaamste blikvangers zijn Marvin Van Daele, Kevin Wouts, Kristof Salaets, Yentel Martens, Patrick Roos, Nikolaj Larsen en Antti Pyrhonen. Zij nemen het ondermeer op tegen een delegatie Russische rijders. Zoals gebruikelijk tijdens de wedstrijden van MC Mikkola kunnen de snelstarters onder de Inters weer cash verdienen met de “Accent Holeshot” premie. Regerend Wereldkampioene motorcross Stefanie Laier gaat voor de gelegenheid van start bij de Nationalen MX2.

Foto Credit: CDS Images