X

BK Beervelde: alles over het circuit!

In tegenstelling met de andere circuits in het Belgisch Kampioenschap wordt de komende manche verreden op een tijdelijke omloop. Hoewel MC Scheldeland nu al enkele jaren te gast is op het Meganck-Collewaert circuit, eigenlijk een zandwinning aan de Moststraat in Beervelde, moet parcoursbouwer Alain Roels telkens vanaf nul beginnen. Naar gelang de beschikbare ruimte, de opmerkingen van de rijders en het publiek vorig jaar, het lastenboek van de organisatie wordt vervolgens een circuit vanuit het niets opgebouwd. Van een uitdaging gesproken!
Wij spraken een tijdje geleden met Alain over wat hier zoal bij komt kijken en wat we van die nieuwe baan mogen verwachten. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd voor de wedstrijd van komende zondag. Beluister hieronder ons gesprek, onze excuses voor de minder kwaliteit van de opname.

[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/Alain_roels.mp3]

Hoewel de onderstaande filmpjes alweer een paar weken oud zijn geven ze toch nog een idee van hoe sommige bochten en jumps er zullen uit zien. In het laatste filmpje zie duidelijk de spectaculaire wallride. Nu nog de sponsorbanners, een lekker zonnetje, gemotiveerde rijders, veel toeschouwers en de Monster Energy babes er bij denken en je weet wat je op 1 mei kan
verwachten!

Credit foto: Kimiitje/AlainRoels MX stage