BK Enduro 2011: Preview Saint-Hubert

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De 1e zondag van mei is sinds jaren de vaste datum voor de Enduro van Saint-Hubert. De wedstrijd werd oorspronkelijk georganiseerd ter nagedachtenis van de in mei 1998 in Monza verongelukte wegracer Michaël Pacquay. Door de jaren heen heeft ze zich ontpopt tot een van de mooiste uit het BK. Sommigen gewagen zelfs dat de Enduro van Saint-Hubert de Koninginneproef op de BK-kalender is.

Zondag wacht de Inters vier ronden van 60 km. De ronde voert grotendeels over paden (zo’n 55 km) rond Saint-Hubert.  Per ronde zijn er twee specials voorzien. Een bochtige special in lijn in  Arville, op zo’n 5 km van de start. De tweede special, een mix van bos en weide tref je op de weg naar Poix op zo’n twee kilometer van de start.

Bij de Inters wordt het vooral uitkijken naar het prestigeduel in de scratch tussen Jean-François Goblet (op de introfoto) en Cédric Melotte. Kan Goblet, allicht de beste Belgische endurist van het voorbije decennium, verhinderen dat Melotte zich als de nieuwe patron opwerpt?

In de lichtste Inter-klasse lijkt de strijd om de Belgische titel zich tussen twee ex-motorcrossers en een voormalig trialist te gaan afspelen. Rookie Charles-Antoine Allegra (47 ptn.) leidt met 2 punten voorsprong op Tom Frison. De derde plaats in de tussenstand is voor Vlaams-Brabander Roel Verpoorten (40 ptn.)

Bij de grote kanonnen van de E2 zijn Jean-François Goblet en Cédric Cremer voorlopig aan mekaar gewaagd. Beide Luikenaars delen de leiding met 47 punten achter hun namen. Zij hebben een kleine kloof op Michaël Vukcevic (Sherco), die op zijn beurt vier punten voorsprong telt op Jérôme Martiny. De vijfde plaats is voor Bob Van Looveren. Niet slecht voor een rookie in de Interklasse, die pas aan zijn tweede enduroseizoen bezig is.  Ook voormalig amateur motorcross topper Christophe Descamps lijkt zijn sportieve carrière te heroriënteren in de Enduro. In Flavion werd hij meteen 6e , benieuwd hoe hij zich de komende weken en maanden verder zal ontwikkelen.

In de E3 leidt BK-promotor Thierry Klutz (45 ptn.) nipt voor Kevin Gauniaux. Wim Vanderheyden volgt op 7 punten van Klutz. Dit drietal krijgt in Saint-Hubert ongetwijfeld wel af te rekenen met ene Cédric Melotte.

Foto Credit: FDavid.be

Uw reacties