X

Nieuw wedstrijdschema BK Inters Open: bizar of geniaal?

Nadat het  BK Motorcross Inters Open vorig jaar het systeem van twee klassementsreeksen per wedstrijd hanteerde, wordt er in 2011 teruggegrepen naar drie reeksen. Oorspronkelijk wou men bij de BMB hetzelfde systeem als in 2009 hanteren waarbij er over drie reeksen van 20 min. + 1 ronde werd gereden. Een aantal toprijders uitte daar echter hun ongenoegen over. Zij vonden de reeksen van 20 minuten te kort, zeker omdat een BK-wedstrijd toch ook als voorbereiding voor de GP’s fungeert.

Daarop werd er opnieuw rond de tafel gezeten door de werkgroep motorcross van de BMB. Het resultaat was een enigszins onorthodox systeem van 3 reeksen maar met verschillende tijdsduur. Zo loopt de eerste reeks over 20 minuten + 1 ronde, de tweede over 25 minuten + een ronde en wordt er in de finale reeks over 30 minuten + 1 ronde gereden.

Daarmee wordt, naar onze bescheiden mening althans,  de fysieke conditie een stuk meer op de proef gesteld. Vooral de afsluitende reeks van 30 minuten + 1 ronden zou bij vele niet WK-rijders wel eens erg zwaar kunnen worden.  Met die eigenaardige format heeft de BMB zowel de toeschouwers (die massaal terug naar 3 reeksen wilden) als de toprijders (die graag langere manches wilden) tevreden willen stellen.

Op 17 april kunnen toeschouwers, rijders en BMB-officials het nieuwe wedstrijdschema zelf meemaken tijdens de Openingswedstrijd van het BK in Mons. In Mons komen de Inters Open om  12u05, 14u15 en 16u30 in actie.

Foto Credit: Ron Van Hulle