X

Christophe Pourcel officieel onder dak bij Team CLS

Het is officieel: Christophe Pourcel zal vanaf de Duitse GP in Teutschenthal uitkomen voor het Monster Energy Pro Circuit Kawasaki team van Jean-Jacques Luisetti. Alle partijen die bij de deal betrokken zijn verstuurden vandaag een gezamenlijk perscommuniqué. Opvallend is wel dat er in dat perscommuniqué geen woord gerept wordt over volgend seizoen.

Christophe Pourcel: “Ik ben blij om terug te zijn bij Team CLS, die me een mooie uitdaging aanboden. Ik ken het team en ik ben er zeker van dat we samen goed werk zullen verrichten.  De Kawasaki KX 450F ken ik ook want op deze motor heb ik afgelopen winter getraind in Florida. Daarnaast ben ik ook nog eens terug herenigd met Jeremy Fontaine, die mijn monteur was toen ik mijn werelditel MX2 won in 2006. Ook met Yann Lozano heb ik in het verleden al samen gewerkt. Dat alles samen maakt het makkelijker om binnenkort in het WK MX1 te debuteren.”

Steve Guttridge (Sport director Kawasaki Europe): “Het is erg opwindend om Christophe terug in de GP’s  en op een Kawasaki aan het werk te kunnen zien. En dat in de MX1 en in een team waarmee hij opgegroeid is. Het zal niet makkelijk worden om halverwege het seizoen de overstap te maken vanuit de States. Maar wie Christophe Pourcel kent weet dat hij niet naar hier komt als aanvulling op de deelnemerslijst. De MX1 was dit jaar al opwindend maar met dit nieuws wordt de klasse ook nog een stuk competitiever.”

Jean-Jacques Luisetti (teameigenaar CLS): “Voor een teammanager is het een droom om Christophe in je personeelsbestand te hebben. Hij is tenslotte een van de beste rijders ter wereld en ik ben blij om hem op een van onze motorfietsen te zien. Onze MX1 Kawasaki stond er maar werkloos bij toen Ben Townley besliste om voorlopig te kappen met motorcross. Het was dan voor ons ook noodzakelijk om een andere rijder te vinden, teneinde onze verplichtingen naar sponsors en partners toe na te komen. We namen contact op met Christophe en toen die bevestigde dat hij geïnteresseerd was in ons project en geen contractuele verplichtingen meer had tegenover derden, hebben we ons best gedaan om een overeenkomst te bereiken. De goeie band tussen Team CLS, Kawasaki en Pro Circuit speelde daarbij uiteraard een belangrijke rol. Christophe wil bewijzen wat hij in de MX1 waard is.  Uiteraard is het ook ons doel om ons te bewijzen in de MX1 klasse. Het leuke aan deze deal is dat Floride Moto (waar Luisetti ook eigenaar van is, nvdr) al in 2006 een partner was van Christophe Pourcel, toen deze de wereldtitel pakte in de MX2. Armand Lopez, de eigenaar van 13 Recyclage hielp zelfs de familie Pourcel al van bij hun debuut in de motorcross. Ik wil ook graag Roger Pourcel en zijn vrouw bedanken voor hun advies. Zij hielpen ons om deze droom te realiseren.”

Foto Credit: US Kawasaki