X

Honda World Motocross over de Franse GP

Het was even wachten maar uiteindelijk hebben we ze dan  toch te pakken gekregen: de quotes van de Honda World Motocross rijders. Hieronder hun relaas van Saint-Jean d’Angély.

Evgeny Bobryshev (6-5)

“Vaak is mijn tweede manche beter dan de eerste en eigenlijk weet ik niet waarom dat zo is. Dit is altijd al een moeilijk circuit voor mij geweest, het is gewoon niet mijn soort van circuit. De bochten met een berm, waar je niet door kan schuiven, zijn gewoon heel verraderlijk. Verder liggen er ook veel geulen met bultjes in. In de eerste manche had ik een goede start maar ik kon niet het juiste ritme vinden. In de  tweede manche pakte ik ei zo na de holeshot en probeerde ik bij Desalle te blijven. Tegen het einde aan kreeg ik last van de felle zon. Ik zweette uit zowat elke porie van mijn lichaam en telde de ronden af. Toen ging Rui me nog voorbij. Ik heb hier toch ervaring opgedaan, nu moeten we vooruit kijken en het beste blijven geven.”

Rui Goncalves (14-4)

Goncalves reed een sterke 2e manche.

“Dit waren twee heel verschillende manches vanwege  twee verschillende starts. In de eerste manche verknoeide ik het. Toen het bord van de 15 seconden naar boven ging sprong mijn vorkclip (holeshot device, nvdr) los. Ik moest van de motor om het terug op te spannen. Toen waren er nog maar 5 seconden te gaan en was ik mijn focus kwijt en miste compleet mijn start. Ik vond moeilijk de goede sporen en reed gewoon niet goed. Beter dan een veertiende plaats zat er niet in. De tweede manche was beslist anders. Ik kon de snelheid van de toppers aan en als ik dan in zo’n positie hang kan ik dat ook volhouden. Ik kan me voorstellen dat het voor omstaanders lijkt alsof er dan iemand anders op die Honda zit! Het viel niet mee om op dit circuit in te halen. Maar ik slaagde er toch in om Bobryshev voor bij te gaan. Die vierde plaats was goed en nu komt mijn thuis-GP eraan.”

Foto Credit: Honda Pro Images/Ray Archer