X

Christophe Pourcel terug op Kawasaki of niet?

“Staat Christophe Pourcel zaterdag aan de start in High Point?” is de vraag die velen in het Amerikaanse motorcrosswereldje zich deze week stellen. De tweede wedstrijd van het AMA Lucas Oil Pro Motocross Championship draaide voor Pourcel immers op een sisser uit. In beide manches verliet de grillige Fransman vroegtijdig het circuit. De Motoconcepts Yamaha-rijder stuurde bovendien zijn kat voor een geplande testsessie met Yamaha-technici.

Ondertussen circuleren de wildste geruchten omtrent de toekomst van Christophe Pourcel. Zo werd de voormalige wereldkampioen MX2 aan het Monster Energy Pro Circuit CLS Kawasaki-team gelinkt. Jean-Jacques Luisetti, de teambaas van CLS, ontkent echter in alle toonaarden.  Zelfs als Pourcel zijn contract met Motoconcepts Yamaha verbroken zou hebben wil Luisetti hem niet binnen halen om de rest van het GP-seizoen af te werken. Aan onze confraters van Moto Verte ontkende Luisetti echter niet dat hij in de toekomst (versta 2012) een samenwerking met Pourcel niet uitsluit. Op voorwaarde echter dat de partners van CLS – Monster Energy, Kawasaki en Pro Circuit – bereid zijn om de zaak logistiek en financieel rond te krijgen.
Ondertussen hoopt de huidige teammanager van Pourcel, David Vuillemin, dat zijn rijder zaterdag opduikt in High Point. Volgens Vuillemin heeft Pourcel niet aangedrongen op een verbreking van het contract. Vuillemin is echter niet te spreken over Pourcel’s attitude inzake testen. Wat er precies aan de hand is met “Cri Cri” weet ook de Motoconcepts Yamaha-teammanager niet. Maar Vuillemin besluit met het veelbetekenende gezegde: “Waar rook is, is vuur.”
Foto Credits: Kawasaki Motors US