X

Wat zeiden de MX2 mannen na Spanje?

GP-winnaar: Ken Roczen, Red Bull Teka KTM (1-1)
“Ik kwam met veel pijn hier naar toe. Gisteren liep het niet zo lekker omdat ik nog steeds pijn had, maar vandaag was een goede dag. Ik was echt kalm en reed gewoon vloeiend en dat had ik nodig. Uiteindelijk won ik twee manches maar maakte ik ook twee foutjes. Nu ga ik thuis wat ontspannen om dan in Zweden terug sterk voor de dag te komen.”

Searle blijft in de running voor de titel, maar kon niets goed maken op Roczen.

Tweede: Tommy Searle, Monster Energy Pro Circuit Kawasaki (2-2)
“Ik heb het gevoel dat we dit weekend weer een stap in de goede richting hebben gezet, ook al won ik de GP dan niet. Ik ben tevreden over mijn eerste manche. Ik wist een paar goede lijnen te vinden en voelde me echt goed op de motor. Ik had een behoorlijke start en passeerde Herlings en Aubin om tweede te worden en op Roczen in te lopen. Maar eigenlijk liep er over het grootste deel van het circuit maar een goede lijn  en daar verloor ik tijd achter gedubbelden. Toen ik in de tweede reeks mijn eerste kopstart van het seizoen pakte, begon ik aan de GP-zege te denken. Ik was goed weg vanachter het hek en de motor was gewoon perfect. Maar toen maakte ik een stom foutje door te wijd een bocht in te gaan. Op die manier kwam Roczen me voorbij en het duurde een aantal ronden vooraleer ik terug een goed ritme vond. Het was erg warm en plakkerig vandaag. Normaal ben ik wel sterk in dit soort omstandigheden maar na vijftien minuten begon ik me wat moe te voelen. Ik kreeg op zaterdagavond  in mijn hotel niet het juiste eten voorgeschoteld en ik vermoed dat net dat vandaag een invloed heeft gehad op mijn vorm.”

Derde: Gautier Paulin, Monster Energy Yamaha (4-3)
“Ik had een erg slechte start in de eerste manche. Bovendien was het moeilijk om in te halen. Ik ging diep om terug te komen en was vrij tevreden met m’n race. Ik reed goede rondetijden en voelde me snel. De start van de tweede manche was beter en dat maakte het er wel makkelijker op. Ik ben erg blij dat ik dit team achter mij heb en ook voor de steun en het materiaal dat ze me geven.  Ik heb heel veel plezier op de YZ250F M en ik ben ook gemotiveerd. Ik heb erg genoten van dit circuit en nu moeten we ons met het oog op de komende GP’s gaan focussen op mijn start. Volgende week staan er ook motor- en veringtests op het programma.”

De koninklijke Nederlandse luchtmacht vliegt uit met #25 Coldenhoff en #84 Herlings!

Vierde: Jeffrey Herlings, Red Bull Teka KTM (3-4)
“Ik ben gewoon tevreden dat ik niet te veel terrein moet prijsgeven in het kampioenschap. Ik weet dat ik aan mijn snelheid moet werken maar misschien was ik gewoon te vermoeid. Nu neem ik even een pauze om even te ontspannen en plezier te beleven.”

Vijfde: Arnaud Tonus, Bike It Cosworth Yamaha (6-5)
“Het was vanaf de warm-up deze ochtend al een goede dag. In de eerste manche had ik niet bepaald de beste start maar ik kon terug komen naar de zesde plaats, dus dat was OK. Mijn rondetijden schommelden nogal, mijn ritme was daardoor niet al te best maar de punten waren wel OK. In de tweede manche had ik een van mijn beste starts van dit seizoen en probeerde ik hard om dezelfde snelheid als de koplopers te halen. Het was goed om in duel te gaan met Herlings.  Ik naderde op hem maar het was moeilijk om hier in te halen en zelfs om het verschil te maken met achtervolgers. Maar goed ik ben blij met het resultaat van deze GP.”

Zevende: Joël Roelants, Nestaan JM Racing KTM (7-7)
Teambaas Jacky Martens over Roelants:
“Allereerst ben ik zeer tevreden met het optreden van Joel van afgelopen weekeinde. 
Aan het eind van de eerste race begon zijn recente trainingsblessure ( scheurtje in bilspier) plots op te spelen, daarom is hij tussen de races in intensief met ijs-pads behandeld. Tijdens de tweede reeks heeft Joel de pijn verbeten en opnieuw een 7e plaats veiliggesteld. Het belangrijkste is dat hij hierbij een aantal keren de snelste rondetijd liet optekenen. Joel rijdt nu vloeiender dan voorheen en is er nu erg kort bij om net dat beetje extra te kunnen geven.”

Gautier Paulin stond weer op het podium, een overwinning zit er voorlopig nog niet in.

Negende: Harri Kullas, Monster Energy Yamaha (10-10)
“Op zaterdag had ik een goed gevoel en ook de snelheid was er. Maar vandaag heb ik een hele dag aangemodderd en ik weet eigenlijk niet waarom. Ik had een echt goede start in de eerste manche, hing zelfs tweede maar maakte toen een fout en verloor vier plaatsen. Ik hing daarna rond de 8e plaats maar na tien minuten had ik zoveel last van opgepompte armen dat ik  niets meer kon doen. Ik probeerde nog om mijn plaats te behouden en uit te rijden maar twee anderen gingen me in de eindfase nog voorbij. Het was echt erg. Ik kan na afloop nauwelijks mijn handen bewegen. In de tweede manche was mijn start niet zo goed en kon ik maar een rijder inhalen. Het was een erg zwaar weekend voor mij maar ik ben tenminste niet gevallen.  Mijn snelheid had beter gekund maar ik ben niet zo’n fan van harde ondergronden.”

Dertiende: Zach Osborne, Bike It Cosworth Yamaha (DNF-6)
“Dit weekend was erger dan middelmatig. Het was één grote teleurstelling want dit was de thuiswedstrijd van onze sponsor Wild Wolf. Ik wou hier dan ook iets laten zien, maar het gebeurde gewoon niet. In de eerste manche zat de motorfiets niet goed. Ik crashte twee keer, maar als de motor goed was geweest waren die niet gebeurd. In de tweede manche was het meer van hetzelfde. Het liep gewoon niet. I deed wat ik kon om nog als zesde aan te komen. Ik denk dat we al slechtere circuits dan dit hebben gezien al was Bellpuig toch beter geweest.”

Eenendertigste: Max Anstie, Monster Energy Pro Circuit Kawasaki (DNF-DNS)
“Het duurde even vooraleer ik gewend raakte aan dit circuit. Maar ik raakte echt op dreef tijdens de kwalificatierace op zaterdag. Ik had al een aantal rijders ingehaald toen ik achter Coldenhoff kwam. Ik wou hem vlug voorbij gaan, maar maakte een zware fout op het wasbord en werd over het stuur gekatapulteerd. Daarna kreeg ik mijn motorfiets hard in mijn rug. Ik had meteen veel pijn, maar ik wou het team niet in de steek laten en besloot dan om toch maar te starten in de eerste manche. Ik hield het een half uur lang vol in de eerste manche, maar ik had gewoon te veel pijn om mee te kunnen spelen voor de punten. Er zat niks anders op dan op te geven en de tweede manche vanaf de zijlijn te bekijken. Het is de bedoeling om in Zweden opnieuw sterk voor de dag te komen.”

Credit foto’s: Ray Archer, Massimo Zanzani & S. Guttierez