X

Cairoli en Herlings op pole positie in Lommel

De kwalificatiereeksen van de GP van Limburg werden vandaag een KTM-feestje. In de MX2 klasse ging de overwinning naar de geblesseerde Jeffrey Herlings. Herlings nam de beste start en reed in de aanvangsfase als een bezetene rond over de zware omloop. Hij nam meteen een voorsprong op Roczen en controleerde verder de wedstrijd. Achter het KTM duo reed Max Anstie naar de derde plaats. Paulin werd vierde voor van Horebeek en een verassende Petrov.

In de MX1 klasse was er al meteen opschudding na een zware val van Steve Ramon. Ramon verloor in duel met Simspon en Philipaerts de controle en kwam op volle snelheid ten val. Hij viel met zijn hoofd eerst in het zand en kreeg een harde klap te verwerken. Hij bleef roerloos liggen en even werd het ergste gevreesd. Toen bleek dat het serieus was werd de wedstrijd afgevlagd tot Ramon gestabiliseerd was. Hij werd naar het ziekenhuis van Genk gebracht en had op dat moment geen enkel gevoel in zijn armen en benen. Even later kwam het nieuws dat hij gevoel had in zijn bovenlichaam en uiteindelijk kwam deze avond het verlossende nieuws dat hij ook in zijn benen terug gevoel had. Enkel aan zijn linkerzijde is het gevoel nog niet 100% maar dit zou te wijten zijn aan enkele zenuwbanen die geraakt zijn. Dit zou volgens de dokters opnieuw in orde komen. De ruggengraat is niet geraakt en Steve moet deze nacht ter observatie nog op de spoedafdeling blijven.

Bij de herstart van de wedstrijd ging Steven Frossard er als een kogel vandoor, hij reed rondenlang aan de leiding maar moest enkele bochten voor het einde een nog sterk opgekomen Cairoli laten voorgaan. Cairoli won dus de kwalificatie voor Frossard en Bobryshev, die nog sterk teruggekomen was na een val in de aanvangsfase. Clement Desalle werd, na eveneens een val, vierde en Ken de Dycker vijfde. De Dycker was na een matige start opgeklommen naar de derde plaats maar viel in de slotfase wat terug. Zefde scenario voor Marc de Reuver, die een sterke wedstrijd reed maar uiteindelijk terugviel en als zevende over de finish kwam.
Kevin Strijbos werd tiende en de wildcard-rijder Marvin van Daele werd mooi 14e.