De Kawasaki MX1-rijders over hun Duitse GP

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het zit Kawasaki niet echt mee in de MX1 GP’s dit jaar. Op uitschieters van Kawasaki Racing Team’s Jonathan Barragan en Xavier Boog na, hebben de groenen het moeilijk in de Koningsklasse. Vooral Rockstar Bud Racing Kawasaki-rijders Greg Aranda en Davide Guarneri deelden in de klappen. En ook in Duitsland lachte het geluk hen niet echt toe.

Zevende: Jonathan Barragan, Kawasaki Racing Team (8-6)

Mijn snelheid zat goed dit weekend en ik pakte bovendien ook nog eens aardig wat punten. Eigenlijk voelde ik me het hele weekend goed.  Ik hou van dit circuit maar zaterdag ging het toch bijna mis tijdens de training. Ik raakte met mijn been de grond en voelde daarna pijn in mijn knie. De start is erg belangrijk hier maar in de eerste manche kon ik toch een paar mooie inhaalmanoeuvres neerzetten om als 8e te finishen. De tweede manche was nog beter met een zesde plaats. Vanaf nu bereid de volgende GP’s in het zand voor in België. Normaal gezien rijd ik wel goed op die circuits en dus ben ik vrij optimistisch over goede resultaten daar.

Vijftiende: Xavier Boog, Kawasaki Racing Team (13-17)

Mijn resultaten weerspiegelen niet wat ik van dit weekend verwacht had. Ik kwam met het nodige zelfvertrouwen naar hier aangezien ik vorig jaar  goed had gereden in Teutschenthal. Het circuit was echter lichtjes aangepast en lag er ook een stuk zachter dan voordien bij. Zodoende heb ik een heel weekend met dit circuit geworsteld. Tijdens de eerste manche kwam ik nooit echt in de wedstrijd. In de tweede manche had ik wel een goede start met een plaats in de top-6. De ronde daarna zou ik echter crashen. De motor lag midden op het circuit waardoor ik veel tijd verloor. Ik wist nog van de 34e naar de 17e plaats terug te rijden. Geen grote puntenoogst dus, maar het was wel belangrijk om deze wedstrijd uit te rijden.

Een operatie aan de voorarmen speelt Aranda nog steeds parten.

Een operatie aan de voorarmen speelt Aranda nog steeds parten.

Dertiende: Gregory Aranda, Rockstar Bud Racing Kawasaki (16-13)

LEES MEER  Alessandro Lupino rijdt laatste GP in Spanje met Ducati

Men had me gevraagd om met de helmcamera te rijden tijdens de kwalificatierace op zaterdag. Maar ik voelde me niet echt comfortabel met dat ding op mijn helm.  Ik kwam dan ook niet verder dan een negentiende plaats, mij beide starts waren dus niet erg goed maar in de eerste manche kwam ik toch van de zesentwintigste plaats terug naar de zestiende. De tweede manche  verliep beter. Ik had een goed ritme en vond betere lijnen en finishte zo als dertiende. Ik had dit circuit er echter nog nooit zo zwaar bij zien liggen als dit weekend.  Vanaf nu train ik verder in België. Ik weet dat er nog veel werk aan de winkel is na verscheidene weken zonder training door mijn operatie.”

Zestiende: Davide Guarneri, Rockstar Bud Racing Kawasaki (12-DNF)

Tijdens de trainingen op zaterdag was ik maar liefst drie maal tegen de vlakte gegaan.  Ik startte dus met weinig vertrouwen aan de kwalificatierace waardoor ik niet verder kwam dan een vijftiende plaats. Mijn snelheid zat op zondag wel goed, maar vanaf zo’n startplaats is het moeilijk om goed weg te zijn. In de eerste manche kon ik me naar een twaaflde plaats knokken. In de herneming hing ik negende tot ik foutjes begon te maken, waardoor ik tijd verloor.  Daarna raakte een wegspringende steen mijn been. De pijn was zodanig dat ik niet anders kon dan opgeven.

Foto Credit: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez

Uw reacties

Ook te lezen