X

Desalle en Ramon over de kwalificaties voor de Letse GP

Rockstar Energy Suzuki-piloten Clément Desalle en Steve Ramon waren de beste Belgen tijdens de kwalificatierace voor de Letse GP MX1. Wat hadden ze na afloop te zeggen?

Clément Desalle:Mijn dag begon wel goed. Ik nam mijn tijd om het circuit te verkennen want mijn schouder deed nog zeer. Maar ik vermoed dat, dit gewoon bij het genezingsproces hoort.  Ik heb de afgelopen week niet kunnen rijden, dus voelde alles nog wat stijf aan. Ik had een goede start in de kwalificatierace en reed met een goed ritme rond tot Tony me voorbij ging. Ik probeerde nog aan te klampen maar dat bleek nog moeilijk te zijn in die fase van de wedstrijd. Ik ben blij dat de motorfiets goed loopt. We zien morgen wel tot wat we in staat zullen zijn.

Steve Ramon: “Ik was een hele dag lang snel. Nadat ik een andere achterband geprobeerd had kreeg ik een beter gevoel op het circuit. Toch blijft het oppassen want er vormen zich scherpe “stoepen” die verraderlijk zijn. In de start sneed Bobryshev mij even de pas af, als dat niet was gebeurd had er misschien meer ingezeten. Voor morgen ben ik alvast optimistisch als ik in de start bij de leiders kan zitten, ziet het er goed uit voor ons.”

Foto Credit: Suzuki Racing/Ray Archer