GP van Zweden MX1: reacties top-10

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

GP-winnaar: Steven Frossard, Monster Energy Yamaha (1-1)

“Het voelt heel erg goed om terug te winnen! Ik hou echt van dit circuit al is het glad en moeilijk. Ik probeerde geconcentreerd te zijn en kalm te blijven. Mijn goede starts hebben daarbij zeker geholpen. Het was niet makkelijk maar het was  daardoor toch iets minder moeilijk. In de start van de eerste manche had ik wel even geluk toen ik bijna crashte met Antonio en daarbij stootte ik wel mijn schouder. Door mijn handblessure was het de afgelopen wedstrijd niet makkelijk om constant te blijven maar het gaat steeds beter. We veranderden dit weekend een paar dingen aan de set-up van de motorfiets maar ik voelde me wel goed op de YZ450F M. Cairoli was snel in de tweede manche maar ik duwde in het begin al behoorlijk door omdat ik beducht was voor zijn eindschot.”

Tweede: Evgeny Bobryshev, Honda World Motocross (2-4)

Bobryshev maakte indruk in Zweden.

“Mijn zelfvertrouwen groeit week na week en bovendien doe ik ook veel ervaring op. Ik doe alles stap voor stap. Het circuit lag me wel, al was het ook wel ruw.  Maar mijn snelheid zat hier wel goed. Steven (Frossard) lanceerde in de laatste twee ronden zijn aanval op mijn leidersplaats. Aan het eind van de wedstrijd reed hij een seconde of twee sneller rond dan ik. Ik kon niet terug vechten. Bij de start van de tweede reeks gleed ik even weg en werd ik ook  nog geduwd door iemand. Maar ik wist waar ik grip en goede lijnen moest vinden en kon zo toch nog doorstoten naar de top-5. Ik was dan ook echt blij met die manche.”

Derde: Antonio Cairoli, Red Bull  Teka KTM ( 5-2)

“Ik was goed weg in de eerste manche en hing vlak achter Rui Goncalves in de afdaling. Maar ik verwachtte me er echter niet aan dat hij zo hard zou remmen. Toen hij in de ankers ging, kon ik ook niet anders dan remmen waardoor het voorwiel wegschoof op de modderige bodem. Ik viel en kreeg een heleboel rijders en motoren over me heen. Maar toen ik rechtstond realiseerde ik  me dat ik niet geblesseerd was geraakt. Ik had alleen een paar schrammen en ook de motor bleek nog in orde te zijn. In de tweede manche voelde ik me nog erg moe na mijn inhaalrace in de eerste. Maar dit was zeker een goede GP. Ik hou van dit circuit, het is een van mijn favorieten en bovendien veroverde ik terug de rode leidersplaat dus was het een goed weekend.”

Vierde: Ken De Dycker, LS Honda Racing (4-6)

"De Kenne" was tevreden over zijn weekend.

"De Kenne" was tevreden over zijn weekend.

“De snelheid was zeker in orde, maar ik had niet zo’n goed gevoel in de week vóórafgaand aan de GP. Omdat noch mijn voorbereiding, noch mijn conditie optimaal waren voor deze GP voelde ik de inspanning van de eerste manche nog méér denk ik. Ik was helemaal ‘op’ aan het eind van de tweede reeks. Spijtig, want ik zat heel dicht bij het podium vandaag. In ieder geval was het op zich een goed resultaat. Ik ben er zeker van dat we er weer voor gaan in Duitsland volgende week!”

LEES MEER  Gallery: Zwarte Cross 2024 XXL

Vijfde: Steve Ramon, Rockstar Energy Suzuki (6-5)

“Ik houd een goed gevoel over aan deze GP. Het had misschien nog iets beter gekund maar ik ben al bij al tevreden. Mijn starts hadden wel beter gekund. Zeker de start van de eerste manche waarbij ik door de crash in de tweede bocht naar buiten diende uit te wijken. Daar door verloor ik plaatsen. Vanaf toen werd het moeilijk want vooraan wordt er echt hard gereden. Toch had ik een goed ritme te pakken en doordat ik echt diep ben gegaan ben ik nog erg sterk teruggekomen. In de tweede manche voelde ik me meteen goed op de motor en ging ik in duel met een paar andere rijders. Tegen het einde aan werd ik wat moe, maar de snelheid bleef wel goed zitten. Ik mis nog dat beetje extra om op het podium te belanden. Maar ik neem deze  goede ervaring wel mee naar de twee volgende GP’s.”

Zesde: Xavier Boog, Kawasaki Racing Team (3-11)

“Ik heb nu mijn eerste podiumplaats van het jaar gescoord in een GP-manche en dat is uiteraard het hoogtepunt van dit weekend. Maar ik ben er wel het hart van in dat ik niet op het podium van de GP sta. Ik had hier in beide races goede starts en in de eerste manche vond ik al vlug een goed ritme. De Dycker en Cairoli kwamen in de laatste tien minuten nog erg dichtbij maar ik had nog energie over om mijn derde plaats te gehouden. Het was geweldig voor iedereen in dit team, ze werken allemaal hard om succes te boeken. Mijn tweede start was zelfs nog beter, maar het duurde te lang voor ik in mijn ritme zat en verscheidene rijders kwamen me dan voorbij. Daarna kon ik, toen ik achter Goncalves hing, geen goede plaats vinden om in te halen. Tenslotte zou ik een foutje maken. Daarna werd ik bij wijze van spreke wakker en reed ik tijdens de laatste 10 minuten mijn snelste rondetijden. Iets wat toch wel ongewoon is. De snelheid is er dus, maar ik moet twee sterke manches kunnen neerzetten om eindelijk dat verdiende podium te pakken te krijgen.”

Zevende: Clément Desalle, Rockstar Energy Suzuki (8-7)

Desalle beperkte weliswaar de schade maar was toch niet tevreden.

Desalle beperkte weliswaar de schade maar was toch niet tevreden.

“Op vrijdag was ik er nog niet zeker van of ik zou kunnen rijden. Onze enige plan was om te kijken hoe het ging op zaterdag. De eerste vrije training voelde dan ook vreemd aan. Maar vanaf de pre-kwalificatietraining begon ik me beter te voelen. In de kwalificatierace viel ik dan nog eens op mijn geblesseerde rechterschouder. Daarna reed ik waarschijnlijk wat te gespannen om die schouder te ontzien, want bij het raken van een remhobbel bezeerde ik mijn andere schouder. Als een gevolg daarvan had ik ineens meer pijn in mijn linker- dan in mijn rechterschouder.  Op zondagochtend crashte ik dan nog eens in de warm-up waarbij ik mijn knie raakte. Na de warm-up begreep ik eigenlijk niet wat me allemaal overkomen was. Eens er iets mis gegaan is lijkt het alsof alles mis blijft lopen. In de manches startte ik alleen met de bedoeling om mijn best te doen met een 8e en 7e plaats als resultaten.  Ik scoorde dan wel punten maar ik ben niet echt blij want dit is niet waar ik wil staan. Vorige week had ik een slechte week omdat ik het moeilijk het om dit soort dingen te aanvaarden. In de aanloop naar Duitsland wil ik alles een beetje van me af zetten en het anders gaan benaderen.”

LEES MEER  Ruben Fernandez stapt weer op de motor

Achtste: David Philippaerts, Monster Energy Yamaha (15-3)

“De tweede manche was goed.  De Dycker ging me op een bepaald moment voorbij om de derde plaats te pakken. Maar ik bleef gewoon kalm omdat ik wist dat hij toch niet in staat zou zijn om veertig minuten lang voluit te gaan. Toch had ik vandaag niet echt mijn dag. Dit is niet bepaald mijn favoriet circuit en ik sukkelde een heel weekend. Ik had moeite om hier grip te vinden. In de eerste manche maakte het probleem met mijn voorrem het me erg moeilijk om de wedstrijd uit te rijden. Ik voelde dat een podium er anders wel had ingezeten, maar dit is nu eenmaal motorcross. Ik hoop alvast op beterschap in Teutschenthal.”£

Negende: Rui Goncalves, Honda World Motocross (9-8)

“Ik had telkens een goede start maar het was een zware dag. Ik reed niet echt vlot en dan is niets echt makkelijk. Eigenlijk heb ik niet veel te zeggen. Gezien mijn conditie heb ik er weten uit te halen wat er in zat. Deze week ga ik naar mijn dokter en hopelijk ben ik volgend weekend een stuk fitter. Ik ben er zeker van dat we die conditieproblemen kunnen verhelpen. Vandaag eindigde ik twee maal in de top-10. Maar dat is niet waar ik wil zijn. Ik hoop dat we dit rechtgetrokken krijgen en dat Teutschenthal beter wordt.”

Tiende: Max Nagl, Red Bull Teka KTM (7-10)

“Mijn start in de eerste manche kon beter maar ik kwam van een tiende plaats terug naar een derde en mijn rondetijden waren daarbij erg snel. Toen kreeg ik echter een kleine crash. Daarna kon ik mijn ritme niet meer vinden. Ik eindigde als zevende maar reed niet echt goed. Bij de start van de tweede manche was ik eigenlijk al moe. In de aanvangsfase liep alles weer goed maar toen crashte ik opnieuw en daarna voltrok zich hetzelfde als in de eerste manche. Dit is niet het resultaat dat ik had gewild, maar ik moet nu aan een aantal dingen werken.”

Foto Credits: Honda Pro Images/Ray Archer, Suzuki Racing/Ray Archer, KTM Images/Ray Archer, Yamaha Racing

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …