X

ISDE 2011: Belgische teams bekend gemaakt!

Een maand voor het begin van de Internationale Zesdaagse Enduro (ISDE) maakte  de Belgisch ISDE-teammanager Philippe Borguet, het team bekend dat de Belgische kleuren zal verdedigen in Finland. Adrien Vandommele (TM) is de enige Belgische rijder in de E1-klasse. In de E2-klasse rust de Belgische hoop op Jean-François Goblet (Yamaha), Jérôme Martiny (Husqvarna) en Bob Van Looveren (Suzuki). Nauwelijks anderhalf jaar nadat hij in het BK Enduro debuteerde mag Van Looveren dus België vertegenwoordigen in het hoogfeest van de mondiale Enduro.

Wim Vanderheyden (Husaberg) en Steve Goblet (TM) zijn de Belgische rijders in de E3-klasse. Voor de Husaberg Belgium-rijder betekent zijn selectie een vierde opeenvolgende deelname in de ISDE.
Naast het Belgische Trophy team schreef de Belgische Motorrijdersbond ook twee clubteams in. Opvallende naam daarbij is die van Christian Loriaux. Loriaux is in het dagelijkse leven de technische director van het Ford fabrieksteam in het WRC.
Het eerste clubteam Belgium 1 is samengesteld uit Jérome Bodart, Franck Lorge en Matt Coombs. Belgium 2 bestaat uit Christian Loriaux, Pierre Schmits en Jean Flourh.
De ISDE 2011 vindt van 8 tot 13 augustus plaats in het Finse Kotka-Hamina.

Foto Credit: Belgische Motorrijdersbond