X

Monster Energy Yamaha-rijders over Letse GP

Steven Frossard zette z’n faux-pas van de Duitse GP ruimschoots recht met een 2e plaats in de eindstand in Kegums. En ook zijn teamgenoot David Philippaerts reed voor het eerst een sterke GP in Letland. De Monster Energy Yamaha-jongens over hun Letse GP.

Steven Frossard (2/2):

Ik had een slechte start in de eerste manche en na ongeveer twintig minuten had ik opens geen  goed gevoel voor het circuit meer. Bovendien kreeg ik ook wat last van opgepompte armen. Ik keek uit naar betere lijnen en daardoor was ik in staat om sneller en soepeler te rijden. Ik kwam zeer sterk terug, ook al was het moeilijk om de andere rijders passeren. Ik had Antonio bijna te pakken, maar kon het niet afmaken. Maar goed, ik was tevreden. Ik voelde me fit en klaar voor de tweede manche en ging  Antonio in de eerste ronde al voorbij, maar hij kreeg me terug te pakken. Ik begon te kijken naar de lijnen en hield  gelijke tred met hem. Maar toen de motor raar begon te klinken heb ik me er op gericht om de tweede plaats te pakken en aan de finish komen. Ik was dit weekend op dit circuit in staat om met de motor te spleen. Ik hoop dat het volgende keer in het zand ook het geval zal zijn.

David Philippaerts (5/5):

Ik ben blij met mijn resultaat hier, want vorig jaar vond ik het circuit erg moeilijk. Maar dit keer was ik  hier in staat om snel te rijden. Ik denk dat het mogelijk was om in de top drie eindigen in de tweede manche, maar ik maakte bij de start een fout met Nagl en daardoor verloor ik tijd. denen soepeler te rijden. Mijn rondetijden waren nadien wel goed, hoewel de toestand van de baan betekende dat het hier hard werken was. Dit is niet mijn favoriete circuit dus ben ik best blij met een vorm als deze hier. . Ik nam wat risico’s om voorbij te gaan., maar ik haalde een hoop rijders  in en ook dat was iets positief. Mijn conditie is nu,goed en dat is belangrijk in de aanloop naar Lommel en Loket. De motor liep echt goed vandaag. Met Fabio (monteur) hebben we een aantal wijzigingen aangebracht aan de vering en dat bleek te werken. We hebben nu een weekend rust maar we zullen ons in België op het zand voorbereiden.”

Foto Credit: Yamaha Racing