X

Van Daele en Foguenne met wild-card in GP Limburg

Marvin Van Daele en Eric Foguenne zijn de Belgische wild-cardrijders voor de GP van Limburg komend weekend. Kevin Wouts die ook op een wild-card had gerekend viel helaas uit de boot.

De kandidatuur van Van Daele was al een tijdje een publiek geheim.Van Daele draaide tot hiertoe een sterk seizoen in de Lotto Trophy met een 8e plaats in de tussenstand. Bovendien voert Smarry de stand aan in de Challengers Trophy, het kampioenschap voor Inters dat in het kader van de Belgian Nationals plaats vindt. De postbode uit Mol zal in Lommel zijn vertrouwde nummer 22 echter moeten missen omdat Kevin Strijbos in de GP’s met dat nummer uitkomt. De Honda-rijder zal daarom met het nummer 60 uitkomen. In een interview met MXMag.be eerder deze maand gaf Van Daele al aan dat de wild-card voor de GP de bekroning van zijn seizoen is en dat hij er vooral wil van genieten.

Foguenne liet dit seizoen al een aantal uitschieters noteren in het BK.

Ook Eric Foguenne uit Beaufays zal het in Lommel zonder zijn vertrouwd rijnummer moeten doen. De 20-jarige Luikenaar staat na vier ronden in de Lotto Trophy op de 11e plaats in de tussenstand. De Suzuki-rijder vervoegt voor zijn eerste MX1 GP zijn maatje Jeremy Delincé. De deelname van Foguenne maakt dat er dit weekend vier Waalse rijders in een MX1 GP uitkomen en dat is nog nooit eerder gebeurd. Bovendien komen drie van de vier Waalse rijders uit  de provincie Luik, het motorcrossbolwerk van weleer. Foguenne komt in Lommel met het rijnummer 128 uit.

 

teleurgesteld: Kevin Wouts

Kevin Wouts, die drie weken geleden nog punten wist te scoren in de Duitse GP,  greep naast een wild-card voor zijn thuis-GP. De Hobokenaar toonde zich op dinsdagavond erg teleurgesteld want hij had zelfs een gelegenheidssponsor gevonden voor deze GP. Wouts is aan een sterke nationale campagne bezig in Duitsland waar hij voor het Pfeil Kawasaki-team uitkomt.

De volledige deelnemerslijsten voor de GP Limburg vindt u hier.

Foto Credits: CDS Images