X

Adrenaline Shock in Genk: 27 en 28 augustus

Sinds 2006 Presenteerde William Van den Putte elk jaar een FMX Demo – JAM in zijn eigen achtertuin. In 2008 kwam er protest op zijn terrein, uit vrees om zijn park te sluiten konden deze “Freestyle Jam’s” sindsdien niet meer doorgaan. Nu drie jaar na de laatste, beruchte  Trailerparty zijn William en zijn vrienden terug nder een nieuwe naam: Adrenaline Shock!  Met de hulp van AMC-GENK en Sickrider Society zal dit MX en FMX-feest groter worden dan ooit tevoren.

Finale van Flight Club Duits FMX kampioenshap!Flight Club is een Duitse freestyle organisatie die 5 à 6 competities heeft over het gehele jaar.  Komende zaterdag staat op 27 augustus de finale van het kampioenshap op het programma in Genk! Tal van europese amateurs en profs strijden dan voor de titel. Ook onze Belgische topfreestyler William Van den Putte zal het beste van zichzelf laten zien samen met zijn teamrijders Mike Van Dijck, Dieter Losfeld, Serge Diels. Ook Nederland’s beste freestyler Norman Veerbeek zal van de partij zijn. Verder zullen het Franse Aerial Freestyle team en United Germany FMX het publiek verbazen met hun spectaculaire sprongen.

 

Behalve pure FMX is er ook een Speed ‘n Style contest. Dit is een race over een deel van het circuit en over het freestyle park. Behalve motorisch geweld is nog meer freestyle spektakel met een BMX demo door tal van binnen- en buitenlandse amateur tot pro BMX’ers. Op zondag zullen enkele Pro BMX rijders een fantastische demo geven powered by Monster Energy! En om de adrenaline naar een toppunt te voeren, brengt Sickrider Society bovendien haar 8 meter-hoge ‘Drop-In’ in stelling. Dit is een grote aflopende schans die recht voor een enorme schuimbak wordt geplaatst zodat BMX’ers de meest waanzinnige stunts en tricks kunnen uitvoeren. Op zaterdag is ook een “Whip” contest waarbij de FMX rijders het tegen elkaar opnemen om de beste en “sickest” te tonen. Om er nog wat extra sfeer in te krijgen wordt op zondag ook een brommer/scooter klasse op een deel van het circuit georganiseerd.

Randanimatie tijdens Adrenaline Shock

Zaterdagavond is er een optreden van KinKobra uit Nederland, Rebel Yell – Falcon Super Runner – Burleting – Kingpin and the funky thing – Missing Corners. Maar ook Deejays die in de beste clubs van het land draaien zullen tijdens Adrenaline Shock hun ding komen doen. Uit Herentals: “DeClaim”, bekend van op Beachland, La Rocca, Illusion, enz. “Dj Rutger” bekend van Illusion, Cube, Hulshout goes crazy enz.. Om de sfeer erin te houden, komt ook “DJ Keisrant” langs, bekend in Herentals Cinécafe, den Thijs, t’Hof enz..

Op Zondag na 01.00u is er ook voor families en late bezoekers een barbecue voorzien. Het terrein is open vanaf vrijdag 18.00u en kampeerplaats is gratis het hele weekend. Een niet te missen weekendje voor Jong en Oud op het van Circuit AMC-Genk, de Horensbergdam!