X

Elektrische Stark Varg deed mee aan de X-Games

In Ventura Fairground, Californië bracht Stark Future voor het eerste de elektrisch aangedreven Varg in stelling voor een spannend debuut. Aussie Josh Sheehan mocht de spits afbijten met de machine.

De toonaangevende prestaties van de Stark Varg hielpen X Games- en Freestyle Motocross-icoon Josh Sheehan om mee te doen in zowel de Best Trick- als de Best Whip-categorie, waar de ervaren Aussie respectievelijk als 4e en 9e eindigde. Het vermogen en de rijeigenschappen van de Stark Varg vielen veel van de meer dan 50.000 aanwezigen ten noordwesten van Los Angeles op en vormden een van de eerste spraakmakende vertoningen van het potentieel van de motorfiets.

Sheehan’s twee runs met een dubbele backflip zonder handen betekenden dat hij de Stark Varg naar hoeken stuwde die voorheen ongezien waren door de baanbrekende technologie, die in Spanje is ontwikkeld en nu over de hele wereld wordt geleverd. De Stark Varg is gloednieuw, maar verlegt nu al de grenzen voor vermogen, vermogen/gewicht, acceleratie en aanpassingsmogelijkheden in de off-roadmarkt. Het vermogen van vertegenwoordigt een grote stap voorwaarts voor elektrische crossmotorfietsen, zo veel zelfs dat het in veel opzichten de tegenhangers met verbrandingsmotor overtreft.

Josh Sheehan: “Je kunt de rotatie zoveel beter aanpassen als je eenmaal in de lucht bent en je hebt zoveel aandrijving op het achterwiel, de belangrijkste factor is dat je de rotatie veel gemakkelijker kunt starten en stoppen dan met een verbrandingsmotor. Het was een hele gave ervaring om met de Varg op de X Games te rijden en ik kijk ernaar uit om nog veel meer evenementen samen te doen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Josh Sheehan (@sheenyfmx)

Communication & PR Manager Ben Cobb: Voor de allereerste keer naar de X Games gaan was een kleine mijlpaal voor ons. Niet alleen vanwege het profiel van dit wereldwijd erkende evenement en merk, en de sterke band met Josh, maar ook omdat het de indrukwekkende technische principes achter de Stark Varg liet zien. We presenteren duurzame en baanbrekende technologie die kan rijden, racen, trailrijden en flippen met de besten. We weten dat het onderwerp elektrische fietsen momenteel een verdeeld onderwerp is voor motorrijders en -fans, maar deze prestaties van Josh bewijzen dat het concept geenszins op de tweede plaats komt. Sterker nog, onze onmiskenbare boodschap met de Stark Varg is dat deze verder zal gaan en veel meer mensen in staat zal stellen om te rijden en ermee te doen wat ze zelf willen. We willen Josh en ons hele gepassioneerde en groeiende sportteam bedanken voor hun inzet. We kijken uit naar meer, veel meer.”