X

FFM stelt Elite 2012 al voor!

Terwijl bij ons de Lotto Trophy nog volop aan de gang is, richt men in Frankrijk al de blik op 2012. De FFM (Fédération Française de Motocyclisme) en de zes organiserende clubs van het Elite-kampioenschap motorcross hebben hun huiswerk voor volgend jaar nu al af.

Nieuw wedstrijdschema

Net als dit jaar krijgt het kampioenschap ook volgend jaar zijn beslag voor eind mei. Samen met de rijders dokterde de FFM een nieuwe wedstrijdformule uit. Maar net als dit jaar vinden trainingen, kwalificaties en wedstrijden plaats op één en dezelfde dag. Per klasse (MX2 of MX1) mogen maximaal 80 rijders aan de trainingen en kwalificaties beginnen. Per klasse zijn er twee trainingssessies en twee kwalificatiesessies voorzien. De rijders die zich niet kunnen plaatsen voor de manches gaan rechtstreeks naar de B-Finale. De rijders die zich wel hebben kunnen plaatsen nemen dan deel aan de manche van hun klasse. De beste 20 rijders per klasse mogen dan naar de Superfinale. Diegenen die zich niet konden plaatsen komen nog aan de bak tijdens de A-Finale.

MX Internationaux de France

In totaal valt er volgend jaar 228 000 € te verdelen over de zes wedstrijden van het Elite-kampioenschap. Nieuw is dat de FFM voor 2012 de trofee “MX Internationaux de France” creëert waarvoor de scratch-uitslagen van de Superfinales in aanmerking komen. Die trofee staat ook open voor buitenlandse rijders. De winnaar van deze trofee mag eind mei een cheque van 20.000 € op zak steken. De eigenlijk Franse titels MX1 en MX2 blijven behouden maar zijn ook in 2012 nog steeds voorbehouden aan Franse rijders of buitenlanders met een FFM-vergunning.

Kalender FFM Elite Motocross 2012

4 maart – Romagné

11 maart – Sommières

25 maart – Dardon-Gueugnon

1 april – Ernée

6 mei – Plomion

27 mei – Gaillac-Toulza

Foto: Kawasaki Racing/Pascal Haudiquert