Interview met Kevin Strijbos

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In 2006 werd Kevin Strijbos tweede na Stefan Everts in Matterly Basin. Ook tijdens de MX of Nations maakte Strijbos een goede beurt op het snelle en vloeiende circuit ten zuiden van Londen. Na de schouderblessure van Clément Desalle op de Keiheuvel is Kevin nu de enige vertegenwoordiger van het Rockstar-Suzuki team. The Kid maakte afgelopen maandag in ieder geval indruk met een knappe prestatie tijdens de Lotto Trophy in Balen. Strijbos werd ondertussen ook geselecteerd voor het Belgische Motocross of Nations team dat straks voor het podium zal vechten in Frankrijk.

Kevin Strijbos werd op de Keiheuvel in Balen twee keer tweede na de ongenaakbare Jeffrey Herlings.

Hoe leef je naar de Britse Grote Prijs toe?
Kevin Strijbos:
“Ik kijk wel vol vertrouwen uit naar komend weekend. Zeker omdat ik me steeds beter voel op de fabrieks Suzuki, dat heb ik ook al wel laten zien. De afgelopen week heb ik één keer met de motor gereden op een harde baan, verder heb ik veel gerust om zo fit mogeliijk aan de start te staan voor de GP. Jammer, dat ik als enige onder de tent zal staan na de val van Clément. Dat was ook de domper van de dag in Balen natuurlijk. Op dat moment deed mijn prestatie er niet meer toe, wat uiteraard zéér begrijpelijk is.”

Wat vind je van het circuit in Matterly Basin?
Kevin Strijbos:
“Naar het schijnt is er niet veel veranderd. Matterly is een heel mooie, ruime baan. Het lijkt wel alsof er geen scherpe bochten in zitten. Het is ook een circuit waar je heerlijk kan aanvallen, daar hou ik wel van.”

LEES MEER  MON: Van Mechelen en Wedage pakken zege in Reusel

Verandert er iets nu je als enige de officiële Suzuki-kleuren zal verdedigen in Winchester?
Kevin Strijbos:
“Dat denk ik niet. Ik probeer gewoon m’n eigen ding te doen. Er is geen sprake van extra druk, dat ik plots voor een podium moet zorgen of zo. Ze zullen me gewoon rustig laten doen, al zal ik waarschijnlijk iets meer aandachtkrijgen. Nu komt alles op mijn schouders terecht, maar dat is niet nieuw ik heb wel vaker alleen onder de tent gestaan!”

Kevin Strijbos aan het werk in Loket.

Het moet plezier doen dat je er voor het eerst sinds lang, uitgerekend sinds 2006, weer zal bij zin op de MX of Nations?
Kevin Strijbos:
“Zeker, dat is een geweldig gevoel. Het is wel dubbel jammer dat Clément er straks niet zal bij zijn in Saint Jean d’Angély. Toch zie ik er al naar uit om straks in de Belgische kleuren te rijden ook al is Saint Jean d’Angély niet mijn favoriete omloop.”

 

 

Credit foto’s: CDS/Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    Voor deze aflevering vliegen we naar Noord-Europa voor de MXGP van Zweden op het prachtige Uddevalla circuit. In de aflevering zie je interviews met de thuisheld Isak Gifting die in MXGP …
  • McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    Cameron McAdoo en het Team Pro Circuit-Kawasaki-Monster Energy hebben hun samenwerking verlengd. McAdoo zal ook het komende seizoen gaan uitkomen voor het team van Mitch Payton. De 27-jarige crosser zal …
  • Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Uit onderzoek is gebleken dat de knieblessure van Chance Hymas erger is dan verwacht. Daarom is de Honda-rijder geopereerd en kan hij niet in actie komen tijdens de Monster Energy …
  • Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Het lijkt erop dat Quentin Marc Prugnieres na vijf seizoenen op Kawasaki de overstap maakt naar KTM. De 19-jarige crosser zou op het punt staan een contract te ondertekenen met …