X

Podiumpraat Britse MX2 GP

Ken Roczen nadert met rasse schreden zijn eerste wereldtitel. Met een dubbele reekszege beroofde de Duitser het Britse publiek van de droom om thuisrijder Tommy Searle op het hoogste schavotje te zien. Gautier Paulin werd enigzins tegen het wedstrijdbeeld in derde.

Ken Roczen, Red Bull Teka KTM (1-1)

In de openingsmanche heb ik de lijnen wat bestudeerd om te zien waar ik het best reed. Ik kon veel punten winnen op Jeffey. Daarna pakte ik opnieuw de holeshot in de tweede manche. Al ging dat niet zo makkelijk want het circuit was er zwaar bij komen te liggen. Toch kon ik opnieuw als eerste finishen. Ik heb nu een behoorlijke kloof kunnen slagen in de WK-stand en het was opnieuw een geweldig weekend voor mij.

Tommy Searle, Monster Energy Pro Circuit Kawasaki (2-2)

Ik had graag m’n thuis-GP gewonnen maar in de eerste manche moest ik al van ver terug komen. Ik denk vanaf de twaalfde plaats en het kostte me veel energie om naar de 2de plaats te rijden. Na een kwartier was ik pas vijfde, maar ik wilde niet in de positie finishen en ik vond een beter ritme om mensen voorbij te gaan. Toch was het een zware race. Na m’n tweede plaats was m’n doel om de tweede manche te winnen en zo de eindzege te pakken. Ik had een goede start en hing derde maar die gasten zijn gewoon snel en ik had in de eerste manche al zo veel energie verbruikt dat ik het gat met Roczen niet dicht kreeg. Het circuit was echt prachtig, zeker in de eerste manche. In de tweede manche lag het er een stuk hobbeliger bij, maar het was sowieso een van de besten van het seizoen. Toen ik in de eerste manche andere rijders voorbij ging kon ik de fans horen. Zeker op een bepaalde sectie van het circuit; telkens ik daar voorbij ging kon ik de fans me horen aanmoedigen en dat was echt een goed gevoel.

Gautier Paulin, Monster Energy Yamaha (4-4)

“Ik ben redelijk tevreden, maar toch ook teleurgesteld over mijn start in de tweede manche. Het was een erg mooi circuit dat zich goed leende om op te racen. In de eerste manche maakte ik teveel fouten en moest ik me echt concentreren op het vinden van het goede ritme. In de tweede manche had ik het aanvankelijk helemaal mis en verbruikte ik veel energie om mensen voorbij te gaan. Tweemaal een vierde plaats is zeker niet het beste resultaat, maar ik sta terug op het podium en wil het in de volgende GP beter doen.

Foto Credit: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez