X

De straffe comeback van Freddy Fleerackers!

Bijna twintig jaar nadat je afscheid nam van de competitiesport je comeback maken en meteen het kampioenschap waarin je meedoet winnen, je moet het maar doen. Nadat hij eind 1992 de crosshelm aan de haak hing om zich aan de sportieve carrière van zoon Kris te wijden, duurde het tot deze lente vooraleer Freddy Fleerackers terug zijn opwachting maakte op de crosscircuits.

Roza, de vrouw van Freddy, licht toe: “Freddy werd afgelopen winter maar liefst 9 maal gebeld door bakkenist Tom Keersmakers.” Keersmakers wou graag samen met Fleerackers een zijspanduo vormen. “Acht keer hield Freddy de boot af, maar de negende maal stemde hij toch toe” zegt Roza. En dat betekende dat de 59-jarige Fleerackers opnieuw de crosshelm zou aantrekken.

Freddy en Tom namen een vergunning bij de Zijspannen B van de VMCF. “Van meet af aan was Freddy gebeten om het kampioenschap bij de Zijspannen B te winnen” voegt Roza er aan toe.

Afgelopen weekend kreeg het duo Fleerackers-Keersmakers in Manage zekerheid over hun titel. Bij thuiskomst in Sint-Katelijne-Waver wachtte Freddy Fleerackers nog een fraai gedecoreerde gevel.

Foto:  SXS Productions