X

14-jarige motorcrosser uit Brakel vult z’n winter met veldrijden

Op de website van wielerverhaal.com doet Alessio Roelandt uit Brakel zijn verhaal als het gaat over motorcrossen. Hij is ook een buitenbeentje in het veldrijden en combineert beide sporten met plezier. Op de Jaarmarktcross in Niel werd hij prompt 16de bij de eerste jaars Nieuwelingen.

Motorcrossers die het proberen in het veldrijden. In het verleden waren er heel wat voorbeelden. Jan Denuwelaere onder meer. De West-Vlaming won in z’n korte carrière A-veldritten in Bredene en Essen. Ook bij de elite zonder contract draaiden enkele gewezen motorcrossers jaren mee. Zo wonnen Kendric Van Grembergen en Jelle Brackman diverse B-veldritten.

Zo’n vaart zal het met Alessio Roelandt wellicht niet lopen. Het is bijna niet te geloven. Ondanks z’n jonge leeftijd is hij al 8 jaar bezig met motorcrossen. Dat hij voor die sport koos, hoeft dan weer niet te verbazen want zijn vader Sven is motorcrosser. En die kreeg het op zijn beurt met de paplepel ingegeven door z’n papa Patrick. “Ik doe het al vanaf mijn 6e,” glundert Alessio Roelandt. “Toen met een motor van 50 cc. Intussen rijd ik met een 125 cc. Voorlopig nog bij de VJMO-MCLB. Misschien zal ik volgend jaar het al eens Europees proberen.”

Het volledige artikel kan je lezen via deze link.

Foto’s: Rendel Baetens en Wielerverhaal.com
Tekst: Wielerverhaal.com