X

Joël Robert is Belgisch MXoN icoon 2011

Drie Joëlen, en alledrie echte 'kastaars' v.l.n.r. Smets-Robert en Roelants.

Sinds 2007, het jaar dat Joël Smets zijn naamgenoot Joël Robert opvolgde als manager van Team Belgium, brengt de Belgische equipe hulde aan een legendarische rijder uit de rijke Belgische motorcrossgeschiedenis. Voor deze editie van de MX der Naties werd niemand minder dan Joël Robert gekozen. Maar liefst drie decennia lang hield Robert’s record van zes wereldtitels (allemaal in de 250cc) stand. Ook in de Trofee der Naties, die voorbehouden was aan de kwartliters, boekte de flamboyante Robert grote successen. Hij dwong 12 selecties af en won de Trofee vier keer. Daarnaast toonde Joël ook zijn talent in de Motocross der Naties, op de 500cc, waarin hij 6 keer werd geselecteerd en tweemaal zegevierde met het Belgische team.

Op vrijdagavond werd tijdens een ongedwongen voorstelling, met bravoure aan elkaar gepraat door Master of Ceremony Joël Smets, het 2011 shirt van Team Belgium gepresenteerd in aanwezigheid van Joël Robert himself. Natuurlijk werd de voormalige CZ- en Suzuki-ster uitgebreid in de bloemen gezet. De Team Belgium sympathisanten, helpers, sponsors en persmensen kregen als uitsmijter nog een ludieke anekdote uit de mond van Robert.

Smetske maakte echter ook van de gelegenheid gebruik om het driegeslacht van de Belgische Joël crosstoppers te verzamelen voor een ludieke foto: Joël Roelants, de baby, Joël Smets de papa en bompa Joël Robert. Kortom, zoals steeds gezelligheid troef in het Belgische Base Camp waar nog lang werd gelachen en gedronken. Twee disciplines waar levensgenieter Robert evenzeer in uitblonk. Maar als er moest geknald worden, stond Robert er net zo goed. Laat ons van het Belgische Team dit weekend hetzelfde hopen!

De Belgische MX-iconen
2011: Joël Robert
2010: Eric Geboers
2009: Harry Everts
2008: Georges Jobé
2007: Roger De Coster

Credit foto’s: CDS