X

Kort gesprek met MX2 kampioen Kevin Fors!

Vooraf was Kevin Fors dé favoriet bij uitstek in de Radson MX2 Trophy. Na een seizoen met ups en downs kon de poulain van Patrick Caps vorige zondag in Mont-Saint Guibert uiteindelijk de klus afmaken. De blije Luikenaar kaartte nog even na met mxmag.be en kijkt al vooruit naar 2012.

Kevin Fors: “Ik ben super tevreden met hoe het kampioenschap is uitgedraaid. Het had leuk geweest om nog een overwinning mee te pakken in Mont-Saint Guibert, maar in die eerste manche voelde ik toch de druk om voor de titel te rijden en kon ik niet aan 100% racen. Al een paar weken spookte die titel door mijn hoofd. Gelukkig was de derde plaats voldoende om al na de eerste reeks de titel te pakken. Dat was een hele opluchting, zeker omdat het dit jaar mijn hoofddoel was. En een Belgische titel heeft toch wat weerklank door onze rijke geschiedenis, je kan beter zeggen dat je Belgisch kampioen bent dan kampioen van China! In het EK MX2 had er misschien meer ingezeten maar mijn 9de plaats in het kampioenschap was niet zo slecht. In de tweede manche had ik in Mont-Saint Guibert een slechte start, daarna ben ik wel terug gekeerd en ben ik naar Getteman gereden. Ik heb ‘m ook ingehaald, helaas ben ik op een ronde van het einde gevallen. Volgens mij had ik een steen niet zien liggen na een sprong. Daardoor werd ik weer derde, en dat was wel een ontgoocheling want ik had heel graag gewonnen!

Kevin Fors volgt Nick Triest op als Belgisch MX2 kampioen.

Ik zou graag volgend jaar het WK MX2 rijden, op voorwaarde dat we het budget vinden. Daarnaast wil ook het Inters Open BK rijden. Op die manier wil ik verder werken aan mijn snelheid. Je bent ook zo goed als je concurenten toelaten hé en daar kan ik nog veel bijleren. Het zal sowieso een leerjaar worden. Natuurlijk moet ik dan nog harder werken, maar ik voel dat ik er klaar voor ben. Zoals elk seizoen was het einde weer veel beter! In het begin van het jaar was het redelijk, ik voelde me goed in de Belgian Nationals. In het midden van het seizoen heb ik een beetje in een dipje gezeten. Beetje bij beetje is het daarna weer verbeterd.”

Credit foto’s: CDS