X

Pirelli innoveert met de Scorpion MX Mid Hard 454

Sinds 1980 verzamelde Pirelli maar liefst 56 WK titels in de motorcross! Dit jaar scoorde de Italiaanse bandenfabrikant bovendien twee wereldtitels met Ken Roczen in de MX2 en Tony Cairoli in de MX1. Afgelopen weekend kwam daar nog de Europese 125cc titel met Simone Zecchina. De Scorpion MX bandenlijn is sinds jaar en dag dé absolute referentie maar dat wil niet zeggen dat ze  bij Pirelli stil zitten. Tijdens de GP van Italië lanceerde Pirelli de gloednieuwe Scorpion MX Mid Hard 554 band en tal van wijzigingen in het gamma wat betreft het profiel en de maten.

De perspresentatie van Pirelli tijdens de GP van Italië in Fermo.

De MX Mid Hard 554, is de vervanger van de bestaande MX Mid Hard 454 met een nieuw profile. De populaire MX Mid Soft 32 wordt voortaan ook in een 110 / 85-19 aangeboden. De MX extra X is de opvolger van de MX extra, deze band (in 18 en 19 inch) werd zowel vooraan als achteraan volledig vernieuwd, de MX eXTra J is Pirelli’s specifieke Minicross band.

De nieuwe Scorpion MX Mid Hard 554 banden, de MX Mid Soft 32  in 110/85-19 afmetingen, en de nieuwe MX extra X en eXtra J zijn vanaf nu beschikbaar in het hele Pirelli-netwerk. Later deze week meer over Pirelli en hun activiteiten in de motorcross.