X

Team Belgium voor de microfoon!

De ‘Belzen’ hebben er een positieve eerste wedstrijddag op zitten. Blije gezichten en gematigd optimisme dus in het Belgische basecamp. Hier is het verhaal van Kevin, Marvin en de Joëlen.

Joël Roelants, 5de in de MX2 kwalificatiewedstrijd: “Ik had er echt zin in vandaag, de motor liep perfect en ik voelde me ook heel goed. (lachend) Alleen had ik wat pech dat mijn helm niet zo goed paste, mijn bril ambeteerde mijn zicht een beetje! Hopelijk kan ik morgen een goed resultaat neerzetten, daar ga ik alles voor geven. Inhalen was best moeilijk, dat is al wel eens anders geweest in Saint-Jean d’Angely. Beter doen die vijfde plaats in de MX2 is niet simpel, zeker als je ziet wie er voor mij zat. Als ik iemand de eerste ronden kan volgen dan ben ik er wel v an overtuigd een heel eind komen in de MX2. Morgen hangt er heel veel af van de start tussen de zwaardere motoren. Het wordt ook opletten voor de roost die wordt opgeworpen door die 450s. Dus de boodschap is: van bij de start goed mee gaan, mijn positie verdedigen op de hellingen naar boven… maar het zal niet makkelijk zijn.”

Kevin Strijbos , 4de in de Open kwalificatiewedstrijd: “In de vrije training ging ik met een motor van start die eigenlijk te agressief was. Een toptijd neerzetten, zat er niet in. Ik heb dan maar gereden om ritme op te doen en me aan te passen aan het circuit. Na de free practice hebben we de motor aangepast met een zachtere afstelling, dat werkte uitstekend. Over mijn kwalificatie zelf was ik zeker tevreden. Mijn reactie aan het starthek was prima, daarna verloor ik een klein beetje terrein. Ongeveer achtste of negende zat ik in de eerste bocht, ik ben dan nog vierde geworden. Op bepaalde stukken had ik het gevoel dat ik wel sneller was dan Guarneri en Paulin, maar inhalen was moeilijk. Niet alleen om een goede plaats te vinden waar je kan passeren, je moet hier namelijk ook rekening houden met de stenen je om de oren vliegen als je achter iemand rijdt. Dat komt best hard aan! Daarom probeerde ik wel om andere lijnen te rijden. De vorm van vandaag wil ik morgen graag doortrekken. Voor mezelf wil ik alles geven, natuurlijk hoop ik ook dat we met Team Belgium een mooi resultaat kunnen halen. Marvin heeft qua rijden al laten zien dat hij op dreef is, hij had alleen wat pech in de start. Joël heb ik zelf niet zijn rijden, maar zijn vijfde plaats is veelbelovend. Hopen op meer doe je altijd, maar we moeten tocj voor de top vijf gaan.”

Marvin Van Daele, 16de in de MX1 kwalificatiewedstrijd: “Op zich was ik niet slecht weg en ik had uitzicht op een goede start. Naar het schijnt zat er aan de binnenkant van de bocht een fotograaf die over het circuit hing waardoor er rijders moest uitwijken. Ik remde een beetje, maar de rijders achter mij hadden niet gezien wat er daarvoor was gebeurd! Ik werd langs achter aangereden en kwam ten val. In het begin rijdt iedereen snel op dit niveau dus was het niet zo evident om terug te komen. De laatste vijf ronden was ik een groepje gepasseerd en kon ik goed doorgaan. Mijn rondetijden waren op dat moment vrij veelbelovend, ik draaide steeds rond de 8ste, 9de, 10de tijd. Eigenlijk heb ik heel het weekend al een goed gevoel, dan kan je altijd iets meer hé!”

Joël Smets, teammanager Team Belgium.
Beluister hier de reactie van Joël:
[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/smets_0911.mp3]

Credit foto: CDS