X

Tonus tevreden over zijn seizoen

Arnaud Tonus was zonder twijfel een van de smaakmakers van de Italiaanse MX2 GP. De Zwitser eindigde in de eerste manche als derde en had dus uitzicht op het podium van de GP. Helaas mocht het niet zijn voor de Bike It Cosworth Yamaha-rijder. Tonus crashte in de eerste ronde van de tweede manche. Ontketend kwam de Zwitser nog terug tot een vijfde plaats, maar dat volstond niet om op het podium te eindigen.  Niettemin blikt Tonus tevreden terug op het voorbije seizoen.

Die podiumplaats zat er dit seizoen niet in, ook al waren we er een paar keer erg dicht bij. Toch ben ik tevreden. Het was een vrij goed seizoen met een vijfde plaats in het WK MX2 als eindresultaat en bovendien was ik ook constant. Ik heb veel plezier gemaakt met het team en ook met de motor. Ik heb dan ook een goede verstandhouding met het team en ik wou hen daar voor bedanken. Maar ook mijn familie en vrienden. Want het is dankzij hen dat ik hier ben” zei Tonus over het voorbije seizoen.

Nadien had hij het nog even over Fermo: “toen ik in de tweede manche crashte dacht ik even ‘oh man’. Maar ik kon dankzij m’n goed ritme sterk terugkomen.  Toen ik op het punt stond Max (Anstie) in te halen maakte ik nog een foutje. Ik haalde er alles uit wat er in zat , maar dat was niet genoeg voor het podium.

Foto: Yamaha Racing