X

Wat de rijders zeiden na Mont-Saint Guibert

De vele blessures wierpen op voorhand weliswaar een schaduw over de BK-finale. Wie er in Mont-Saint Guibert bij was zag gelukkig toch nog leuke wedstrijden waarin de toppers het volle pond gaven Davide ‘Pota’ Guarneri verkocht zijn vel duur en reed zijn sterkste Belgische race van het seizoen. Jammer genoeg kon Davide zijn dag niet positief afsluiten. Voor de LS Honda boys werd Mont-Saint Guibert een schitterende dag! Lees hier de reacties van de Inters Open rijders:

Shaun Simpson, Belgisch kampioen 2011/5de in dagklassement: “Alleen in de eerste manche was ik gespannen en had ik last van opgepompte armen, daarna ging het beter. Jammer genoeg had ik niet het juiste gevoel op de motor vandaag. Daarom deed ik het voorzichtig aan, bovendien moest ik door de moeilijkheden tijdens de kwalificaties telkens vanuit de slechtst mogelijke positie aan het hek vertrekken. Het belangrijkste vandaag was echter om de Belgische titel te pakken, niet alleen voor mezelf, maar ook voor het team, mijn fans en sponsors.  Ik was in de Lotto Trophy wél regelmatig, maar ik heb niet kunnen winnen, dat vind ik wel jammer. Het was geen gemakkelijk seizoen, maar ik heb positief kunnen afsluiten, dat maakt veel goed. Ik wil iedereen bedanken die me dit seizoen heeft gesteund. Mont-Saint Guiber was waarschijnlijk mijn laatste race van het seizoen, nu kan de riem er even af en ik kijk enorm uit naar 2012!”

Ken De Dycker maakte een rentree door de grote poort!

Ken De Dycker, Mont-Saint Guibert dagwinnaar: “Ik had echt niet verwacht dat het zo goed zou gaan! We hebben kunnen rijden in optimale omstandigheden en ik heb enorm genoten van het rijden. Mijn tweede manche was de lastigste omdat ik wat te laat was voor de start. Ik ben vanop de tweede rij gestart en moest van ver terugkomen. In de eerste ronde kreeg ik dan ook nog eens een steen op mijn lens, ik ben even gestopt om de lens weer in mijn bril te stoppen. Dat ik nog derde ben geworden was dus niet zo slecht. De twee andere races verliepen echt perfect, ik moest alleen opletten om er niet te hevig in te vliegen omdat ik natuurlijk veel wedstrijdritme te kort kwam. Ik had al sinds Loket begin augustus geen wedstrijd meer gereden wat zich liet voelen! Mijn armen deden wat pijn en ik voelde me een beetje stijf. Maar ik klaag niet hoor, dat ik nog eens een wedstrijd kon rijden voor de winter was een meevaller. Om te winnen was super!”

Rui Goncalves liet zich positief opmerken in Mont-Saint Guibert.

Rui Goncalves, tweede in dagklassement: “Het was een goede dag, behalve dan die eerste manche. Ik had een grote crash toen ik op kop lag, het was een fameuze highsider en het duurde even voor ik weer kon vertrekken. Er sprong iemand op mijn motor, de brandstoftank was gebroken, mijn zadel kwam los en mijn motor stond helemaal krom. Dat maakte het moeilijk, maar toch zette ik door . Ik werd nog negende, dat was wel oké. In de andere races had ik ook goede starts en ik werd telkens tweede. Ik vond het ook een leuk circuit, alleen in de laatste race had ik wat last met de laagstaande zon. En het was ook tof om nog eens in het BK te rijden. Nu is het tijd voor wat vakantie!”

Anthony Boissiere, derde in dagklassement: “Ik wist absoluut niet wat ik kon verwachten hier, ik was gewoon naar hier gekomen met een vriend niet met mijn team, maar het is me 100% meegevallen. Mont-Saint Guibert bleek een heel mooi circuit te zijn, veel beter dan ik me had ingebeeld. Ik ben ook tevreden met mijn manier van rijden, ik heb me kunnen amuseren! Ook voor mij was het mijn laatste race van het seizoen.”

Davide Guarneri, vierde in dagklassement: “Mijn kwalificatie ‘s morgens was al goed, ik was de enige die in de buurt van De Dycker kon blijven. In de eerste manche was Ken net iets sterker en ik werd tweede. De tweede manche was mijn start beter, ik kon onmiddellijk doortrekken en een gat slagen. Voor de derde manche wist ik dat het weer tussen mij en De Dycker zou gaan. Mijn start was oké, alleen kon ik niet zo goed mijn ritme vinden omdat het circuit zodanig was veranderd. Gaandeweg ging het dan beter en ik kon Goncalves passeren. Door de laagstaande zon werd ik er plots afgeworpen, het is een heftige crash! Ik deed mijn knie zeer en mijn rechtervoet begon te zwellen. De knie zal nog wel meevallen, maar ik vrees voor mijn voet.” (vandaag bleek dat Davide zijn voet heeft gebroken; red)

Marvin Van Daele, zesde in het dagklassement: “Het is heel goed gegaan vandaag en ik ben super content van mijn dag en van het seizoen in het algemeen. Mijn starts waren ook goed vandaag, spijtig dat ik mee in de brokken deelde met die val van Rui in de eerste manche. Wybo reed op zijn motor en ik zat vlak achter hem, anders had er meer ingezeten. Als rijders is dit ook een parcours waar je van kan genieten en we hadden ook nog eens prachtig weer. Ik denk dat ik wel een beetje profijt heb kunnen halen uit die wedstrijden op hoog niveau de laatste weken dan kan je ook zelf beter dat hoge tempo halen. Dat ik nog vijfde ben geworden in het BK is ook mooi meegenomen, naast mijn eindoverwinning in de Challenger Cup, mijn twee GP deelnames en de MX of Nations deelname maakt dat het plaatje helemaal compleet! Sommige mensen vroegen zich af wat ik op de Naties te zoeken had, maar ik denk dat ik ook vandaag heb bewezen dat ik zeker in de subtop thuis hoor.”

Credit foto’s: CDS