X

Pascal Bal leidt AMC Evergem naar zege in drie uur van Axel

Het team van AMC Evergem onder leiding van wereldkampioen motorcross bij de veteranen, Pascal Bal, heeft de drieuurswedstrijd in Axel gewonnen.

Bal nam de eerste stint voor zijn rekening. Toch waren het niet de rijders van de Oost-Vlaamse club maar Zeeuwsvlamingen Van de Wiele/Stockman/Soeters die na 20 ronden het veld van 36 teams aanvoerden. Achter de ‘local heroes’ volgde dan AMC Evergem. De top-3 werd afgesloten door het eerste amateur-team: Pannecoucke/Tack/Vanrijselberghe. Het MX Planet Suzuki-team, op voorhand getipt als één van de favorieten, kwam pas als vierde door. De volledige Oost-Vlaamse ploeg zou echter een sterke inhaalrace uit de mouw schudden.  Veertig ronden later was het echter het team van AMC Evergem dat de leiding in handen had. Het Zeeuws-Vlaamse trio was nu naar de 2e plaats verwezen en kreeg Team Ovaa achter zich aan.
In de eindfase zetten Kenny Kieschnick, Kevin Reynaert en Gaetan Van Den Bossche nog een sterke eindspurt in.  Het MX Planet Suzuki-team rekende af met de twee Nederlandse teams voor hen en zou uiteindelijk als 2e eindigen.  De zege was echter voor het team van AMC Evergem bestaande uit Pascal Bal, Jeffrey Dewulf en Ronny Van Hove.
Uitslag 3-uurscross Axel:
1. AMC Evergem: Pascal Bal/ Jeffrey Dewulf/Ronny Van Hove
2. MX Planet Suzuki:  Kenny Kieschnick, Kevin Reynaert,  Gaetan Van Den Bossche,
3, Team Ovaa: Casper Ovaa, Dennis Zoetewij, Stijn Hofman