X

Ben Townley naar Carlton Dry Honda Thor

Dat er geen Europees vervolg aan Townley’s carrière zou aankomen in 2012 was al langer duidelijk. Ondanks interesse van Amerikaanse teams komt de MX2 wereldkampioen van 2004 volgend seizoen echter in Australië en Nieuw-Zeeland uit voor het fabrieksondersteunde Carlton Dry-Honda-Thor Racing. De 26-jarige kiwi krijgt de Brit Brad Anderson naast zich als teammaat.

De Honda CRF450R is niet nieuw voor BT101 want hij kwam eerder al uit voor Red Bull-Honda (2008 en 2009) en Troy Lee Designs/Lucas Oil/Red Bull/Honda in  2010.  Townley: “Het liefst van al was ik teruggegaan naar Amerika, zeker na mijn sterke race tijdens de Monster Energy Cup in Las Vegas. Alleen kregen we het pakket dat ik graag wilde niet rond. Uiteindelijk wil ik terug races winnen en daar heb je het juiste materiaal voor nodig. Honda in Australië en Nieuw-Zeeland kunnen me die kans wel bieden. Ik wil weer winnen, dat heb ik gemist de laatste tijd. Nu ben ik er klaar voor om weer te winnen.”


Het ambitieuze Carlton Dry Honda Thor Racing kwam dit seizoen met Todd Waters en Cheyne Boyd uit. Sinds 2008 komt het team van eigenaar Yarrive Konsky uit in MX, SX en Superbike, in 2010 wist het team zelfs de Australische Superbike titel te winnen. Konsky heeft met zijn bedrijf Full Throttle Sports ook het Australische Super-X kampioenschap georganiseerd, daarnaast heeft hij een MX magazine ‘Stroke’ en een motorcross school. Grappig detail: na jaren als ambassadeur voor Red Bull en Monster Energy blijft Ben in de drankensector want Carlton Dry is een Australisch biermerk!

Credit foto’s: CDS/Carlton Dry Honda Thor Racing