X

Jorge Prado doet eerste drie AMA Supercross wedstrijden

Een trainingsstage van twee weken op RD Field in Zuid-Californië was voldoende voor verdedigend MXGP-wereldkampioen Jorge Prado om de beslissing te nemen om zich te wagen aan de AMA Supercross, die tijdens de eerste drie races van het seizoen 2024 zijn opwachting zal maken.

De Spaanse sensatie is van de partij in Anaheim 1, San Francisco en San Diego in januari, uitgerust met de GASGAS MC 450F in wat zijn allereerste Amerikaanse Supercross-start wordt. Na het winnen van het FIM Motocross Wereldkampioenschap in de MXGP categorie in 2023, wat een mijlpaal was voor zowel hemzelf als GASGAS met het Davide De Carli-team, had Jorge zijn levenslange droom uitgesproken om te proeven van de Supercross sport – en mogelijk een 450SX start te maken! – in de Verenigde Staten.

Vanaf dat moment, vergezeld van een stortvloed aan media-aandacht tijdens zijn korte uitstapje buiten het seizoen, werden de capaciteiten van de getalenteerde 22-jarige vanaf het begin duidelijk terwijl hij zijn vaardigheden toepaste binnen de nauwere grenzen van de training op een supercrosscircuit op ware grootte.

Samen met Jorge, het Red Bull GASGAS Factory Racing Team en het Troy Lee Designs/Red Bull/GASGAS Factory Racing Team werd besloten dat hij zal deelnemen aan de eerste drie rondes van het 2024 AMA Supercross Kampioenschap in een poging om ervaring op te doen door middel van een reeks van gate-drops en racekilometers in de VS tijdens wat nog steeds het Grand Prix off-season is.

Jorge Prado: “Sinds ik begon met motorrijden is het altijd mijn droom geweest om op een dag in de VS te racen, met name Supercross. Ik kijk er al mijn hele leven naar op televisie en heb altijd gedacht dat het geweldig moet zijn om te racen onder de lichten met een enorm publiek en een geweldige sfeer! En nog specifieker, het moet geweldig zijn om te racen in een iconisch stadion als het Angel Stadium. Ik had het geluk om in 2015, tijdens een bezoek aan en training in de VS, naar Anaheim 1 te gaan – het was een geweldige ervaring waardoor ik het nog meer wilde proberen.”

“Dus aangezien ik dit jaar de MXGP-titel heb gewonnen en helemaal gezond ben en op zoek ben naar een nieuwe uitdaging, dacht ik dat het het perfecte moment in mijn carrière was om in de VS te komen trainen om me voor te bereiden op een paar Supercross-races. Ik wil niet nog een heel jaar verspillen door me af te vragen of ik het wel zou kunnen of moeten, dus ik ben hier en ik ga het proberen. Ik kijk er echt naar uit en heb het geluk dat ik de volledige steun heb van mijn Red Bull GASGAS Factory Racing Team thuis met Claudio en Davide de Carli en het Troy Lee Designs/Red Bull/GASGAS Factory Racing Team hier in de Verenigde Staten achter me.”

Roger De Coster (Directeur Motorsports, Noord-Amerika): “Het belangrijkste doel voor Jorge in 2024 is het verdedigen van de wereldtitel die hij het afgelopen seizoen heeft verdiend, maar natuurlijk zijn we ook enthousiast om te zien wat hij kan op een Supercross-circuit. We weten allemaal dat hij zeer getalenteerd is, gezien het feit dat hij al meerdere keren wereldkampioen motorcross is geworden, in de MX2 heeft gewonnen en de huidige MXGP-kampioen is.

We weten echter ook dat Supercross op het hoogste niveau extreem competitief is en om hier met de top te racen heb je naast talent ook veel taaiheid nodig, dus dit wordt een enorme uitdaging voor hem. We wensen hem het allerbeste en zijn blij dat we met de steun van TLD GASGAS zijn wens om Supercross te proberen kunnen ondersteunen!”

Davide De Carli (Red Bull GASGAS Factory Racing Team Manager): “Jorge heeft in Europa zijn droom waargemaakt om dit jaar wereldkampioen MXGP te worden en we zijn zo trots op hem. Zijn wens is nu om in de VS te trainen en Supercross te proberen, want hij heeft tot nu toe niet de kans gehad en van onze kant verdient hij het helemaal. Wij, als team, samen met Pit Beirer en Robert Jonas zijn vanaf de eerste dag volledig open geweest met Jorge om hem de kans te geven om Supercross te rijden en we zullen hem vanuit Europa steunen!”

“We kunnen niet wachten om hem te zien starten bij A1, want het is belangrijk voor hem om die eerste drie rondes te rijden om in zijn hoofd duidelijk te maken waar zijn racetoekomst ligt, want hij is nog erg jong en kan het uitproberen. Het is ook een goede wintertraining voor hem voor de start van het MXGP-seizoen, waar hij in 2024 zijn nummer één plaat wil verdedigen. Veel succes, Jorge!”

Na zijn geplande deelname aan het AMA Supercross kampioenschap in 2024, keert Jorge terug naar Europa om zich voor te bereiden op de verdediging van zijn MXGP wereldkampioenschap, dat zal beginnen tijdens de MXGP van Patagonia-Argentinië op 10 maart 2024.

Foto’s: GasGas Factory Racing