X

Husqvarna stelt Moab-concept voor

Husqvarna stelde op de EICMA officieel de Nuda 900 voor, dé eerste echte straatmotor van het merk sinds decennia. Maar voor Husqvarna mocht een off-road nieuwigheid natuurlijk niet ontbreken. En dus stelde het Italiaans-Duitse merk de MOAB voor.

De MOAB is een moderne interpretatie van de Husqvarna Scrambler die destijds (eind jaren ’60/begin jaren ’70) een gigantische succes kende in de Verenigde Staten. Onder andere de legendarische acteur Steve McQueen was een grote fan van het merk toen. Het uiterlijk van de MOAB is rechtstreeks afgeleid van McQueen’s Husqvarna H 400.
Voorlopig is de MOAB niet meer dan een stijlstudie van een veelzijdige off-roadmotor. Een motor waar je zowel mee in de stad kan rijden, als off-roadwedstrijden betwisten. De MOAB wordt aangedreven door een eencilinder blok van 650 cc. Alhoewel hij er niet bepaald ‘street legal’ uitziet is de MOAB dat wel. Het stoplicht zit achteraan in het zadel verborgen. De koplamp bestaat uit LED-lichtjes die in het nummerbord vooraan steken.
Voor wie zich moest afvragen waar de naam ‘MOAB’ vandaan komt: Moab is een plaats in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah. Een plaats die heel populair is bij de beoefenaars van enduro en andere off-roadtakken.
Foto’s: Husqvarna