X

Miniview: Hoe gaat het met The Jerre?

Na de GP van Gaildorf viel voor Jeremy Van Horebeek het doek over een frustrerende WK-campagne. The Jerre moest voor een tweede keer dit seizoen onder het mes met een schouderblessure. De beloftevolle Red Bull KTM- rijder pakte in zijn thuis-GP een podiumplaats en wist ook voor 2012 een plaatsje te bemachtigen in het beste MX2 team van het WK. Hoe gaat het nu met Jeremy?

Ben je helemaal hersteld, nu?
Jeremy Van Horebeek:
“Het gaat de goede kant op in ieder geval. Fysiek ben ik al terug aan het lopen en fietsen, maar ik ga ook nog volop naar de kiné om die rechterschouder helemaal terug 100% te maken. Daarnaast kan ik niet veel doen eigenlijk! Op alle vlakken heb ik veel vooruitgang geboekt, al was het wel een zware operatie waarbij veel herstelwerk was. De revalidatie was zeker in het begin ook pijnlijk. De kinébehandelingen laten zich nu ook nog wel voelen, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Gelukkig begint ook de beweeglijkheid nu terug te komen.”

Wat is de volgende stap?
Van Horebeek:
“Op 6 december ga ik weer op controle bij Dr. Ghijselings en Dr. Roosen in Eeklo. Hopelijk krijg ik dan weer het groene licht om met de motor te gaan trainen.”

David Philippaerts neemt een tussenstap in zijn herstel na zijn comeback (polsblessure; red), hij stapt eerst op  een 125cc. Overweeg je ook zoiets om eerst voldoende kracht in de schouder op te bouwen?
Van Horebeek:
“Nee, eigenlijk niet. De dag dat ik terug op de motor stap zal de kracht in mijn  schouder weer 100% zijn. Ik zie er geen graten in om met een motor met minder vermogen te rijden. Eerst zou ik pas weer op de motor stappen als we met KTM half januari op stage gaan naar Spanje en Italië.  Vooraleer ik er echt in vlieg ga ik in december eerst wat enduro rijden met Stefan (Everts). Gewoon om terug wat motorgevoel te krijgen. Tussen kerst en nieuwjaar pak ik dan mijn traditionele skivakantie samen met mijn vriendin.”

Sowieso wordt 2012 een zeer belangrijk jaar voor jou…
Van Horebeek:
“Dat klopt, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat volgend seizoen voor mij goed zal worden. Daar werk ik nu hard aan met alle mensen rond mij. Ook 2011 was normaal gesproken ook een goed seizoen geweest. Door mijn blessures is dat er niet helemaal uitgekomen, maar met mijn snelheid heb ik wel laten zien dat ik op de goede weg zit. Mijn podiumplaats in Lommel was echt geen uitzondering, want een 3de, 4de plaats was wel waar ik thuishoorde. Volgend jaar wil absoluut bevestigen tijdens mijn laatste jaar MX2. Ik wil graag ook in de MX1 nog voor het KTM fabrieksteam uitkomen.”

Voor de wereldtitel zullen alle ogen op jouw teammaat Jeffrey Herlings gericht zijn.
Van Horebeek:
“Natuurlijk, maar Jeffrey mag niet denken dat het vanzelf zal gaan. Daar is Tommy Searle te snel en te slim voor. Ik denk dat het wel eens een open seizoen zou kunnen worden in de MX2.”

Wat vind je van de WK-kalender volgend seizoen?
Van Horebeek:
“Ik vind de kalender wel goed. Er staan nieuwe GP’s op zoals Mexico en Rusland, dat is zeker iets om naar uit te kijken. Ik ben nog nooit in Mexico geweest, dus dat maakt het wel spannend. Sommige periodes worden best heftig qua reizen maar daar zit ik niet zo mee. Op voorhand ben ik altijd wat zenuwachtig om te vliegen, maar eens ik er op zit is het oké. Dan maakt het me ook niet uit of het een vlucht is van 2 uur of 10 uur. (lachend) Ik slaap gelukkig gemakkelijk!”

Credit foto’s: Ray Archer/Redeye